x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cum să ai inspirație pentru a transforma statul acasă într-o perioadă frumoasă

Cum să ai inspirație pentru a transforma statul acasă într-o perioadă frumoasă

23 Noi 2020   •   17:17
Cum să ai inspirație pentru a transforma statul acasă într-o perioadă frumoasă

Dacă în perioada imediat următoare vei începe să lucrezi exclusiv de acasă, iar această perspectivă îți generează câteva temeri, e momentul să le lași deoparte și să pui la cale un plan strategic. Faptul că trăiești în era noilor tehnologii nu trebuie înțeles și concretizat strict într-o dependență de ecrane digitale. Cu ajutorul acestora ai capacitatea de a-ți face viaţa mai interesantă și mai ușoară, căci ceea ce îți dorești se află de cele mai multe ori la un click distanță de tine, fără a mai fi nevoit să pierzi timp fizic în magazine, să te supui unor riscuri, să te afunzi în mulțime. Totodată, cu ajutorul telefonului și al unor aplicații mobile, precum și rețele de socializare, poți să-ți păstrezi prietenii de la distanță aproape, un paradox care este posibil în zilele noastre.

Stabilirea unor obiective

Repetiţia, rutina şi lenea sunt, potrivit psihologilor, factorii principali care duc la plictiseală și te țin blocat într-o zonă de confort. De aceea, este important – atât pentru sănătatea ta fizică, cât și emoțională – să îți stabilești obiective și să înveți lucruri noi.

Pentru a te apuca să-ți reamenajezi livingul, a ști ce cărți să-ți achiziționezi pentru a resimți în mod real efectele pozitive ale lecturii, precum și pentru a alege cele mai bune produse de make up pentru a pune în practică ceea ce ai învățat la ultimul masterclass de machiaj predat online, e necesar să ai inspirație. Însă, ce înseamnă acest lucru? Tot specialiștii în psihologie oferă o explicație pertinentă, definind-o drept o stare de spirit care este necesar să se concretizeze ulterior într-o acţiune. Înainte de a trece la treabă, poți să pui pe o hârtie ceea ce îți propui și să îți iei drept instrument un agregator de produse grupate pe domenii, cum ar fi blogul Elefant, unde vei găsi absolut tot ceea ce îți dorești, ordonat pe categorii diverse: Carte, Carte străină, Jucării, Copii & Bebe, Parfumuri, Cosmetice, Ceasuri, Electro, Home & Deco, Fashion, Nutriție, Vin & Gourmet. În același timp, vei fi în temă cu toate reducerile de Black Friday, o bună ocazie de a face cumpărături.

Concretizarea scopurilor stabilite

După ce te vezi la ușă cu obiectele decorative luate pentru living, de la veioze la perne și un  covor asortat cu draperiile, cu un nou raft de bibliotecă umplut cu cărți recent achiziționate, cu haine pentru sezonul toamnă-iarnă și machiaje pe care nu le aveai în trusa de make up, e momentul să iei hârtia cu țelurile propuse și să începi să bifezi rând pe rând ceea ce ai stabilit. După muncă, după ce închizi laptopul, poți împacheta lucrurile din living pe care nu le mai folosești și le poți dona unor familii mai puțin norocoase, postându-le într-un grup specific, de tip Free Cycle. Apoi, după program, zi de zi, poți începe să schimbi ba draperiile, ba covorul, de preferat după o curățenie generală și poate chiar după o zugrăveală.

Pentru o transformare totală a spațiului, poți schimba sau recurge și la un tapet autocolant. Aceiași pași îi poți urma și în ceea ce privește garderoba. Lasă la îndemână hainele în care te simți bine și pe care le porți constant. Totodată, aruncă-le sau du-le la reciclat pe cele uzuale, de casă. Cine spune că dacă lucrezi de acasă trebuie să stai doar în pijamale, cu părul prins neglijent? Ai grijă de tine, indiferent de context, și răsfață-te, chiar dacă nu ești expus vederii. Până la urmă, prin ochii tăi te văd cei din jur, chiar și prin intermediul ecranelor digitale.

Totodată, cu ajutorul noilor cărți cumpărate, nu doar că vei reuși să uiți de griji, să te conectezi la o altă lume, ci vei sta deoparte și de lumea virtuală, simțind mirosul de hârtie imprimată, de nou. Astfel, inspirația ta va fi „hrănită” și din alte surse.

Sursă foto: unsplash.com

×