x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Istoria universală. Un compendiu al evenimentelor şi realizărilor umane

Istoria universală. Un compendiu al evenimentelor şi realizărilor umane

de Sebastian S. Eduard    |    07 Noi 2012   •   12:40
Istoria universală. Un compendiu al evenimentelor şi realizărilor umane
Sursa foto: Thinkstock

Editura ALL anunţă apariţia pe piaţă a lucrării "Istoria universală”, un studiu cronologic amănunţit al existenţei omului pe pământ, de la originile sale şi până la evenimentele cele mai recente.

Lucrarea de faţă prezintă o serie de evenimente petrecute pe toate continentele (o atenţie aparte fiind acordată continetului american) pentru a facilita înţelegerea lumii extraoccidentale şi aşa-numitelor "culturi îndepărtate”. "Istoria universală” este un excelent compendiu al evenimentelor şi realizărilor umane, expunând şi documentând reperele semnificative ale istoriei cunoscute şi acordând egală importanţă aspectelor politice, economice, culturale şi sociale ale acesteia.

Este o lucrare accesibilă oricărei categorii de cititori, datorită stilului pedagogic de prezentare a temelor. Acestea sunt expuse în detaliu, într-o manieră clară şi coerentă, şi sunt însoţite de un excelent material iconografic şi informativ, reprezentat atât de gravuri şi fotografii, cât şi de hărţi istorice, grafice, tabele şi cronologii.

"Istoria universală” este structurată în patru volume color ("Preistoria şi Antichitatea”, "Evul Mediu. America precolumbiană şi hispanică”, "Epocile Modernă şi Contemporană”, "Lumea actuală” ). Primul volum, "Preistoria şi Antichitatea”, este disponibil în librăriile din toată ţara la preţul de 69,90 lei.
_____________________________

Armata de teracotă
În anul 1974, nişte ţărani care săpau un puţ în actualul Xian au scos la iveală fragmente din câteva figuri de lut, deschizând astfel calea uneia dintre cele mai mari descoperiri arheologice din toate timpurile. Armata de teracotă a fost o mare surpriză ‒ în jur de 8 000 de războinici şi cai de lut în mărime naturală îngropaţi în anul 210 î.Hr. ca o "armată a spiritelor”, menită să păzească mormântul Primului Împărat.

Primul Împărat, strălucitul şi crudul conducător care a unificat China şi a construit primul Mare Zid, era cuprins de paranoia şi de o dorinţă de a domina în viaţa de apoi aşa cum făcuse şi în aceasta. Împrejurul uriaşei sale movile funerare, deocamdată nedeschise, alte fose ascundeau o întreagă lume a spiritelor de demnitari, animatori, armuri şi care de bronz.

1 000 de războinici se află acum alături de multe alte descoperiri într-un spaţiu care atrage în jur de două milioane de vizitatori pe an. Pe măsură ce lucrările continuă, cu siguranţă ne mai aşteaptă şi alte surprize. După cum sugerează John Man, ar mai putea fi descoperiţi şi alţi războinici. Într-o bună zi, poate, movila funerară va fi şi ea deschisă şi comorile sale legendare vor vedea lumina zilei.

Împletind istorie şi experienţă căpătată la faţa locului cu prilejul călătoriilor sale în China, John Man ne povesteşte cum şi de ce au fost create aceste uluitoare artefacte.

×