x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Îți faci planurile de vacanță? Iată 5 cărți de citit pe plajă

Îți faci planurile de vacanță? Iată 5 cărți de citit pe plajă

14 Iul 2021   •   17:26
Îți faci planurile de vacanță? Iată 5 cărți de citit pe plajă

Vacanțele și concediile sunt cele mai bune perioade ale anului pentru citit. Este momentul ideal să renunți la griji, să tragi aer proaspăt în piept și să te concentrezi pe lucruri pe care adesea le pierzi din vedere în zilele obișnuite. Este un prilej să petreci timp alături de oamenii dragi, să împărtășiți aventuri, dar și un moment bun pentru a te refugia în lumea cărților.

 

Prin intermediul titlurilor prezentate, vei reuși să descoperi povești inspiraționale, personaje fantastice și memorii captivante, care să te poarte în diferite colțuri din lume.

 

Mai multe decât atât, nu trebuie să-ți faci griji ca acestea iti pot afecta bugetul alocat concediului. Găsești toate titlurile și într-un anticariat de cărți care le pune la vânzare contra unor prețuri modeste, asa cum este Printre Carti.

Mai jos regăsesti 5 titluri de cărți care te vor face să râzi în hohote sau te vor umple de aventură.

1.Unde ai dispărut, Bernadette? - de Maria Semple

 

Dacă tot vorbeam de umor, Unde ai dispărut, Bernadette? este cartea ideală pentru zilele petrecute pe plajă. Plină de umor, acțiunea cărții se desfășoară în jurul dispariției lui Bernadette și cum fiica sa, Bee, face orice îi stă în putință ca să o găsească.

Romanul este fermecător și captivant, mai ales pentru că este compus din documentele, e-mail-urile și scrisorile lui Bernadette. Toate acestea sunt indicii care te ajută să rezolvi, împreună cu Bee, misterul dispariției mamei sale.

 

2.Drumul spre Los Angeles - de John Fante

Este primul volum din trilogie și îl are ca personaj principal pe Arturo Bandini - un muncitor într-o fabrică de conserve de pește. El se îndrăgostește de o femeie întâlnită întâmplător pe stradă, pentru care dezvoltă o fascinație. Importanța pe care personajul o acordă gesturilor femeii este un indiciu al neliniștii sale interioare.

 

3. 2 oameni 1 motocicletă 14 luni în Africa Oyibo -  de Ana Hogaș și Ionuț Florea

 

Din iunie 2011 și până în august 2012, Ana și Ionuț, 2 arhitecți, au străbătut 14 țări și 55.000 de kilometri. Distanța parcursă înseamnă o mulțime de aventuri, printre care: urcarea muntelui Camerun, voluntariat în pădurea ecuatorială din Nigeria sau traversarea deșertului Sahara la peste 54 de grade.

 

Unele momente sunt relatate cu haz. Altele cuprind relatări magice dezvăluite de către localnici sau relatări despre bogăția culinară a Africii.

 

4.Spune-mi ceva despre Cuba- de Jesus Diaz

Este o carte care reușește să te poarte în zona despre care citești. Personajul principal, Stalin Martinez -  stomatolog, își petrece săptămâna în plin soare, pe terasa unui bloc din Miami.

Povestea sa se transformă într-un coșmar comico-tragic în momentul în care Stalin decide să se întoarcă la soția lui Idalys, în Havana.

Ajuns în Miami, Stalin își petrece săptămâna pe terasa fratelui său, sub razele de soare arzătoare. Astfel, rememorează toate momentele dificile prin care a trecut: dragostea pierdută a soției sale, sărăcia și umilința prin care a trecut. Scopul lui este să capete aspectul unui cubanez emigrant, pentru ca guvernul american să-i acorde azil politic odată ce ajunge cu pluta în Florida.

5.Singură pe Drumul Mătăsii - de Sabina Fati

Cartea prezintă drumul unei femei singure, Sabina, din Beijing până în Istanbul. Pe întreg drumul, Sabina folosește doar mijloace de transport terestre.

De unde cumpăr cărți de călătorii?

Dacă vrei să-ți cumperi cărți fără să-ți afectezi bugetul de călătorie, orientează-te spre un anticariat de cărți. Pe site-ul Printrecarti.ro găsești toate titlurile mai sus menționate. Astfel, profiți de prețurile reduse și de ofertele zilnice pe care anticariatul le are.

 

Mai mult decât atât, poți alege dintr-o colecție de peste 100.000 de volume atent selecționate și găsești atât cărți vechi, cât și cărți noi. Livrarea se face în toată țara și, dacă ești din București, le poți ridica personal de la sediul anticariatului. Iar dacă ai o comandă de peste 129 lei, ai transport gratuit.

 

Fie că alegi să-ți petreci concediul la mare sau la munte, aceste cărți te vor ajuta să-ți transformi vara într-una memorabilă. Iar dacă nu vrei să pleci prea departe de casă în această vară, lasă-te purtat de aventura cărților și călătorește cu ajutorul personajelor, din Cuba până în Africa sau Istanbul.

 

_____
Sursă foto: cookie_studio, Freepik

 

×