x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte J.K., primul roman după Harry Potter

J.K., primul roman după Harry Potter

de Sebastian S. Eduard    |    29 Noi 2012   •   10:37
J.K., primul roman după Harry Potter

După o pauză nefiresc de mare pentru fanii scriitoarei J.K. Rowling, “mama lui Harry Potter” revine în lumia reflectoarelor cu primul ei roman. Este un thriller, iar titlul lui este “Moarte subită”. Primul titlu pe care scriitoarea britanică o dedică cititorilor adulţi. Incitant, nu?
"Moarte subită constituie evocare strălucită şi captivantă a societăţii britanice de astăzi.", scrie The Mirror.

Subiect. Când Barry Fairbrother, în vârstă de 40 de ani, moare pe neaşteptate, comunitatea intră în derivă. Idilicul orăşel englezesc, cu o piaţetă pavată şi o mănăstire străveche, ascunde de fapt un război mocnit între mai multe tabere: între bogaţi şi săraci, între adolescenţi şi părinţi, între soţi şi soţii, între profesori şi elevi... Pagford nu este deloc ceea ce pare la prima vedere.

Cel mai mare conflict îl stârneşte însă locul lăsat liber de Barry în consiliul parohial. Cine va triumfa într-o luptă electorală plină de patimă, duplicitate şi dezvăluiri neaşteptate?
Volumul a apărut pe piaţa românească la Editura Trei.
________________
"Un roman mare, ambiţios, strălucitor, profan, amuzant, emoţionant, care ilustrează magnific Anglia de azi... JK Rowling are o adâncă înţelegere atât a fiinţei omeneşti, cât şi a literaturii." – TimeMagazine
________________

J.K. Rowling este autoarea bestelleruluiHarry Potter, serie de şapte romane publicate între anii 1997 şi 2007, care s-a vândut în peste 450 de milioane de exemplare în întreaga lume, a fost tradusă în peste 74 de limbi şi ecranizată în opt filme de mare audienţă. J.K. Rowling a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii aduse literaturii pentru copii. De asemenea, a fost recompensată cu numeroase premii şi distincţii, printre care Premiul "Prinţul de Asturias", Legiunea de Onoare oferită de Franţa şi Premiul Hans Christian Andersen.

Semnale editoriale
Comoara marelui han ■ Rao.
Şi de data aceasta, acţiunea se petrece într-un cadru mai mult decât exotic. De la lacurile îngheţate din Siberia până la nisipurile fierbinţi ale deşertului Gobi, Dirk Pitt şi Al Giordino au parte de aventuri şi pericole pe măsură ce adună dovezi despre o misterioasă comoară din Shangdo, Mongolia. O lectură care te ţine cu sufletul la gură, o nouă dovadă că, atunci când vine vorba de romane de aventuri, nimeni nu îl întrece pe Clive Cussler.

Cum să cucereşti un bărbat.. ■ Nemira. Deşi cartea anunţă că se adresează în principal femeilor, fiind un manual practic de persuasiune pentru femei, ea poate fi la fel de utilă ţi pentru bărbaţi. “O carte ce ar trebui interzisă bărbaţilor”, în fond nu poate decât să ne stârnească curiozitatea şi să ne facă să ignoram interdicţiile. Mai mult decât un ghid de online dating, cartea dezvăluie un numar mare de situaţii ce se întâlnesc frecvent în lumea reală …

Kitchen Confidential ■ Publica. Necruţător faţă de apetitul orişicui, Anthony Bourdain ne descrie cu subiect şi predicat ceea ce se întâmplă în spatele uşilor de la bucătărie. Atitudinea nemiloasă, caracteristică lui Anthony, se regăseşte şi în această carte delicios de haioasă şi şocant de încântătoare, una care îi va fascina atât pe gurmanzi, cât şi pe cei insensibili la arta culinară.

×