x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Jurnalul îţi oferă colecţia "Esoterica: Dispariţii misteriose, viaţă după moarte, fenomene inexplicabile petrecute în România

Jurnalul îţi oferă colecţia "Esoterica: Dispariţii misteriose, viaţă după moarte, fenomene inexplicabile petrecute în România

05 Mar 2019   •   14:07
Jurnalul îţi oferă colecţia "Esoterica: Dispariţii misteriose, viaţă după moarte, fenomene inexplicabile petrecute în România

Începând din 6 martie, Jurnalul iţi oferă o colecţie de cărţi cu totul şi cu totul specială. Cele 12 volume din "Esoterica", de Dan Silviu Boerescu, te poartă pe căile fascinante ale dispariţiilor de neexplicat, ale cazurilor persoanelor care au ajuns pe tărâmul de dincolo şi s-au întors, ale locurilor bântuite sau ale conducătorilor secreţi ai ţării. Începând de miercuri, 6 martie, şi până la finalul lunii mai, găseşti poveşti captivante petrecute în România, pe care ştiinţa şi raţiunea s-au împotmolit să le înţeleagă. Să încercăm să deslușim măcar o parte dintre tâlcurile ascunse ale unor fenomene aparent inexplicabile!

Dincolo de istoria oficială, România mai are și o istorie misterioasă, greu de înțeles, care se sustrage logicii comune a cotidianului. Aceste enigme și veritabile capcane ale minții ar merita, poate, și alt destin decât cantonarea lor în sfera lui „Imposibil! Așa ceva nu există…”.

În primul volum, "Înainte și după Elodia - topul disparițiilor ciudate de la noi" (6 martie), aflăm că, pe lângă cel mai mediatizat caz din România, au mai existat o mulţime de dispariţii fără explicaţie: Pe 5 iulie 1989, un grup de turiști care se aflau în peștera Stanul Foncii, munții Pădurea Craiului, județul Bihor, s-a "evaporat" după ce au atins un obiect care i-a făcut să dispară. Iar o altă dispariție misterioasă s-a întâmplat în 1981, în Munții Buzăului, comuna Bozioru, sat Nucu, când doi frați se antrenau escaladând o stâncă. La un moment dat unul dintre ei a pus mâna pe un lanț metalic care l-a făcut să dispară. A fost chemat tatăl băiatului, alpinist și el, care a urcat pe stâncă și a atins bucata de lanț. A dispărut sub ochii multor localnici care au privit scena. Şi a mai existat un caz halucinant, la sfârșitul lui septembrie 1944, când germanii se retrăgeau din România, mergând spre Ungaria. Un grup de militari a dispărut în momentul în care a încercat să treacă Carpații. În ciuda căutărilor care au avut loc în acea zonă, nu au fost găsite urme sau dovezi că acolo s-ar fi petrecut un accident.

Pe 13 martie avem parte de dezvăluri în ceea ce priveşte "Viața de după moarte. Cazuri impresionante din România".

După viață, nu e moarte, ci trecerea într-o altă dimensiune! Chiar există acel stadiu intermediar numit „moarte clinică”, când opțiunile încă sunt deschise și o reîntoarcere este încă posibilă! Iar dacă trecerea este una ireversibilă, de ce - sub diferite forme - continuă aparițiile în această lume ale celor „duși”?!? De ce ne „bântuie” în continuare și-și fac simțită prezența în diferite moduri?

Iată o sumedenie de cazuri documentate despre „viața de după moarte”, toate petrecute în România: Povești din Cimitirul Bellu, „Doamna cu umbrela”, trista istorie a genialei Iulia Hasdeu; O senzuală doamnă în roz și povestea ciudată a seducătorului sedus din Piața Victoriei; Fata de 17 ani cu părul despletit, tânguielile de pe Dealul Spânzuraților și alte mistere din Bârlad; Stafia miresei care bântuie palatul prințesei din Iași, vampirul din cavou și casa călăului Buzatu din Manta Roșie; Contesa care trântește ușile în bibliotecă și alte locuri bântuite ale Clujului, precum şi mărturia unor oameni de știință și relatările românilor care s-au întors de la hotarul dintre lumi!

Colecţia continuă astfel:

Miercuri, 20 martie. Cele mai ciudate locuri din România - întâlniri cu civilizații dispărute

Miercuri, 27 martie. Harta fenomenelor paranormale din România

Miercuri, 3 aprilie. Comori ascunse ale românilor și ale altor neamuri care au trecut prin România

Miercuri, 10 aprilie. Minuni inexplicabile și blesteme îngrozitoare care ne-au influențat istoria

Miercuri, 17 aprilie. Fenomenul OZN și România modernă: cazuri incredibile

Miercuri, 24 aprilie. Harta energetică secretă a României. Lucruri neobișnuite ascunse de autorități

Miercuri, 1 mai. Itinerariul straniu al locurilor bântuite din România

Miercuri, 8 mai. Tainele mânăstirilor, bisericilor și ale altor lăcașuri sacre din România

Miercuri, 15 mai. Din secretele macabre ale unor localități blestemate din România necunoscută         

Miercuri, 22 mai. Conducătorii secreți ai României moderne. Societăți oculte și grupuri de interese.

Volumele vor fi distribuite la difuzorii de presă, împreună cu Jurnalul, în fiecare miercuri, la preţul special de 15,9 lei ziar+carte. În cazul celor care optează pentru abonamentul Jurnalul cu insert, preţul unui volum este de doar 10 lei.

×
Subiecte în articol: Dan Silviu Boerescu