x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Jurnalul îți oferă luni, 22 februarie, o carte de despre războiul invizibil: "Misterele spionajului"

Jurnalul îți oferă luni, 22 februarie, o carte de despre războiul invizibil: "Misterele spionajului"

19 Feb 2021   •   14:17
Jurnalul îți oferă luni, 22 februarie, o carte de despre războiul invizibil: "Misterele spionajului"

În afară de războiul propriu-zis dus de armate mai există și alte lupte, tăcute, nevăzute, știute de un număr restrâns de oameni. Acesta este războiul secret, care are înfrângeri și victorii, victime și eroi. Este interesant să cunoaștem această luptă tacită. Spionajul este o armă puternică, care face mai mari ravagii decât tunul cu tragere rapidă, gazele de luptă, avionul sau submarinul. Luni, 22 februarie, nu rata o carte ca un film de acţiune, despre viaţa şi faptele spionilor celebri din Primul Război Mondial şi cum au schimbat destinul lumii curajul şi inventivitatea acestora.

 

În prima parte a acestei cărți vom cunoaştem viaţa şi faptele spioanelor şi spionilor celebri, cât şi mijloacele şi procedeele de spionaj, propagandă şi terorism din Primul Război Mondial. Ea reprezintă prima lucrare de acest gen din literatura românească.

Partea a II-a a acestei cărți redă o imagine caracteristică a spionajului şi contraspionajului din acea vreme: Anglia şi Franţa erau împânzite cu spioni nemţi, în timp ce pe teritoriul Germaniei mişunau spionii englezi şi francezi. Autorul, Edwin Woodhal, fost agent al serviciului englez de contraspionaj, înfăţişează aspecte interesante din activitatea de spionaj şi contraspionaj desfăşurată de ambele părţi beligerante. El dezvăluie o sumedenie de evenimente la care a participat personal sau povesteşte pur şi simplu despre acţiunile unor spioni mai cunoscuţi, dar și despre metode şi procedee interesante de spionaj şi contraspionaj. De asemenea, înfăţişează întâmplări din care se vede cum curajul, iniţiativa, inventivitatea sau şiretenia joacă un rol decisiv.

Nu rata luni o carte pe care nu o mai poţi lăsa din mână! Preț: 25 de lei cu ziar inclus.

×