x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Lansare de carte ”Kikimora își caută pisică”

Lansare de carte ”Kikimora își caută pisică”

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Sep 2020   •   18:03
Lansare de carte ”Kikimora își caută pisică”

Vă invităm să urmăriți LIVE lansarea cărții Kikimora își caută pisică de Otilia Mantelers, marți, 8 septembrie, începând cu ora 17.00 pe paginile de Facebook Editura Trei și Librăria Humanitas Kretzulescu.
Alături de autoare se vor afla jurnalistele Iulia Ionescu și Izabela Pănescu iar evenimentul va fi moderat de Virginia Lupulescu, coordonator editorial TREI.

Otilia Mantelers este psiholog, instructor de parenting și mare iubitoare de cărți. De câțiva ani participă la programe de formare în psihoterapia traumei, fiindcă a înțeles că atât copilul, cât și sufletul părintelui au nevoie de grijă. Susține de mulți ani cursuri pentru părinți și organizează conferințe cu invitați internaționali, fiind una din promotoarele științei parentingului în România. Otilia este autoarea îndrăgitei povești terapeutice "Secretul Monstrului", apărută în anul 2015, și mamă a trei copii (pre)adolescenți, Kimmy, Anna și Yuri, cu care încă mai citește împreună.

"Povestea Kikimora își caută pisică este una despre dragostea necondiționată și este inspirată dintr-un joc terapeutic al fetiței mele Kimmy, în care juca rolul pisicuței Niji când avea șase ani. Este un rol pe care l-am văzut la toți copiii pe care îi cunosc și cu care am avut bucuria să lucrez. Acela de pui frumos și minunat, dar în același timp năstrușnic și zăpăcit. Puiul testează iubirea fără limite a celui care îl îngrijește, făcând multe trăsnăi. Rolul de pisică orfană este unul preferat de copii, fiindcă adeseori ei se simt neînțeleși de părinți (oricât de buni și iubitori ar fi aceștia), și au momente în care se simt abandonați. Copilul își dorește părinții în continuare, dându-le o șansă să îl adopte în joc, însă avertizându-i că nu e copilul perfect!" Otilia Mantelers

Despre carte:
Micuța vrăjitoare Kikimora își caută pisică. Așa a rugat-o mama ei, vrăjitoarea Luna. Dar nu orice pisică! Musai să fie una care să întrunească niște calități anume – să fie agilă, să prindă șoareci și să fie neapărat neagră. Să te poți baza pe ea când născocești leacuri vindecătoare!
Ce se întâmplă oare când Kikimora ajunge la adăpostul de animale și adoptă o pisică... curcubeu? Una care, ori de câte ori a fost adoptată, a fost adusă înapoi fiindcă făcea prea multe trăsnăi și nu ajuta în casă?
Haideți să o cunoaștem pe Niji, pisica grăsuță, care se uita cruciș, nu prinde șoareci și se joacă toată ziua. Și să aflăm în această poveste scrisă cu drag pentru voi, copii, dacă minunata Kikimora reușește să-și convingă mama să păstreze fix pisica asta zăpăcită!

×