x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Lansare-spectacol pentru noile cărți din colecția “Poveștile Cristinei”

Lansare-spectacol pentru noile cărți din colecția “Poveștile Cristinei”

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Mai 2019   •   13:39
Lansare-spectacol pentru noile cărți din colecția “Poveștile Cristinei”

Curtea Veche Publishing vă invită la un nou eveniment din seria Poveștile Cristinei. Sâmbătă, 25 mai 2019, de la ora 11:00, se lansează două noi cărți de Cristina Donovici și Alex Donovici: „Ţup și Pădurea Încremenită” (ilustrată de Stela Damaschin-Popa) și „Întâmplări vindecătoare” (cu ilustraţii de Cristiana Radu). Evenimentul va avea loc în Parcul Herăstrău, la Roaba de Cultura.

Lansarea va fi acompaniată de trupa de muzică pentru copii Zum-Zen, care a pregătit un concert special pentru cei mici. Alături de Zum-Zen vor fi și prietenii la Dance Prestige, care o vor pune în mișcare pe ȚUP și îi vor învăța pe cei mici câteva dansuri inspirate din cărți.Bineînțeles, vom și citi din noile cărți împreună cu deja-cunoscutele voci ale serie Țup: Paula Herlo și Cristian Leonte.Iar Oana Cuzino ne va vorbi despre cum să îi învățăm pe cei mici să se bucure de copilărie (și noi alături de ei).

Țup și Pădurea Încremenită” de Alex Donovici, cu ilustrații de Stela Damaschin-Popa și „Întâmplări vindecătoare”, de Cristina și Alex Donovici, ilustrată de Cristiana Radu, sunt cele mai noi cărți din colecția Poveștile Cristinei, disponibile pentru precomandă în perioada 10-24 mai, pe curteaveche.ro. De asemenea, faimosul personaj Țup a primit „hăinuțe” noi de la ilustratoarea Stela Damaschin-Popa, celelalte două cărți, „Țup, imposibil e doar un cuvânt” și „Țup, salvatoarea iernii” fiind de acum disponibile într-o variantă reeditată, mult mai atractivă pentru cei mici. Și de acum toate cele trei cărți cu minunatele aventuri ale lui Țup, cel mai îndrăgit personaj, pot fi achiziționate împreună într-o cutie cadou.

„Țup și Pădurea Încremenită” de Alex Donovici, ilustrată de Stela Damaschin-Popa, deja cunoscută pentru seria Țup, e un bun prilej de a reîntâlni personajele dragi din cărțile anterioare. Însă cititorul va fi surprins să le revadă într-o ipostază mai puțin fericită, căzute sub vraja jocurile pe calculator și a „țipsurilor”, cu sănătatea șubrezită și cu voința anesteziată. Încercarea disperată a lui Țup de a le salva este o excelentă lecție despre ce înseamnă prietenia adevărată și o invitație de a crede până la capăt nu numai în tine, ci și în ceilalți. Iar victoria neașteptată în confruntarea cu Bosu’ Lăcustă este ilustrativă pentru faptul că iertarea, nu răzbunarea, este singura cale prin care binele poate învinge cu adevărat răul. 

Poveștile cuprinse în „Întâmplări vindecătoare” de Cristina și Alex Donovici sunt, înainte de toate, o invitație de a intra într-o lume miraculoasă, fermecător ilustrată de Cristiana Radu, o lume populată de șoricei năstrușnici, ciupercuțe poznașe, dovlecei vorbitori sau sirene jucăușe de la care copiii au mereu o lecție de învățat. Deși destul de diferite între ele prin subiectele abordate și prin personajele cărora le dau viață, toate poveștile sunt, de fapt, fețe ale aceleiași monede; sau, pentru a folosi drept metaforă titlul uneia dintre ele, fațete ale aceluiași „cub al fericirii“. Pentru că toate cuprind lecții importante de viață, foarte folositoare celor mici, oferă răspunsuri la unele dintre cele mai dificile întrebări ale copilăriei și  sunt un îndemn de a privi mereu dincolo de aparențe și de a crede în tine până la capăt.

PoveștileCristinei.ro a pornit din dorința Cristinei și a lui Alex Donovici de a-i oferi fetiței lor povești gândite pentru vremurile noastre, adaptate atât pentru nevoile părinților cât și ale celor mici. Vrem, nu vrem, mentalitățile se schimbă și copiii reacționează diferit la povești. Iar acestea sunt cruciale în dezvoltarea intelectuală și emoțională a lor. Și acest lucru îl observăm abia mai târziu, când ajungem să citim alături de ei, ca mai apoi, de ce nu, să ne citească ei nouă.

„Țup, imposibil e doar un cuvânt” și „Țup, salvatoarea iernii”, în variante reeditate, alături de „Țup și Pădurea Încremenită” de Alex Donovici și „Întâmplări vindecătoare” de Cristina și Alex Donovici, dar și de setul cu cele trei cărți din seria Țup sunt disponibile pentru precomandă pe site-ul Curtea Veche Publishing.

×