x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Miercuri, 17 iulie, Jurnalul îți oferă o carte cu încrengături bizare: ”CIA, KGB, SECURITATEA - legături secrete”

Miercuri, 17 iulie, Jurnalul îți oferă o carte cu încrengături bizare: ”CIA, KGB, SECURITATEA - legături secrete”

16 Iul 2019   •   11:51
Miercuri, 17 iulie, Jurnalul îți oferă o carte cu încrengături bizare:  ”CIA, KGB, SECURITATEA - legături secrete”

Relațiile dintre Agenția Centrală de Informații (CIA) a Statelor Unite, KGB din Uniunea Sovietică și Departamentul Securității Statului din România comunistă se dovedesc a fi o încrengătură adesea bizară. Cartea ”CIA, KGB, SECURITATEA - legături secrete”, oferită miercuri de Jurnalul, îți oferă o perspectivă incredibilă asupra relațiilor de colaborare strânsă dintre cele trei servicii considerate rivale de omul de rând.

Aflați informații cruciale despre legăturile explozive dintre comunităților de intelligence de dinainte de 1989, cu efecte semnificative și mult după aceea (de pildă, cazul închisorii secrete a CIA de la București, unde s-a practicat tortura și pentru care statul român a fost condamnat fără echivoc la CEDO). În fapt, ceea ce se întâmplă cu adevărat în lumea serviciilor secrete americane și rusești pare să nu aibă nicio legătură cu ceea ce oamenii de rând își închipuie, dar uneori nici președinții statelor respective nu sunt la curent cu unele detalii ale operațiunilor aflate în desfășurare. Iar impactul acestora asupra României este, ca întotdeauna în istorie, unul absolut devastator!

Iată câteva subiecte abordate în cartea ”CIA, KGB, SECURITATEA - legături secrete”, de Jakob van Eriksson:

- Pisica bionică, testarea efectelor LSD, „cinci moduri de a gândi iarna în România” și alte afaceri ale CIA, de la tenebros la ridicol

- KGB-ul și fenomenul de masă al „turiștilor sovietici”, iarna, în România

- Securitatea și „agenturile străine” în decembrie 1989

Nu rata miercuri volumul ”CIA, KGB, SECURITATEA - legături secrete”, oferit de Jurnalul la prețul special de 15,9 lei ziarul + cartea!

 

×