x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Neurofitness de dr. Rahul Jandial

Neurofitness de dr. Rahul Jandial

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Aug 2020   •   19:28
Neurofitness de dr. Rahul Jandial

Dr. Rahul Jandial se află mereu în avangarda neuroştiinţelor, iar Neurofitness condensează vasta lui experienţă de chirurg şi cercetător, oferind publicului larg o imagine de ansamblu asupra funcţionării creierului şi asupra modului în care îi putem îmbunătăţi activitatea.


„Neurochirurgia este bizară. Există teamă, fără nicio îndoială, dar există și un sentiment de uimire, fascinație și smerenie că te afli literalmente în interiorul capului unei alte persoane, ceea ce provoacă emoții intense și încântare. Nu vreau să par lipsit de delicatețe, dar pentru mine chiar este o încântare. Unora le place să schieze, să se cațăre pe munți înalți sau să joace poker. Mie îmi place să operez oamenii pe creier. […] După 15 ani și mii de operații, neurochirugia rămâne o încântare cum alta nu există. Cei trei fii ai mei mă tachinează că am mers la școală până în clasa a 32-a — literalmente, încă 20 de ani după liceu —, dar atât mi-a luat să devin neurochirurg și să mai adaug un doctorat în neurobiologie. Chiar și după atâta studiu, am sentimentul că nu am descoperit decât o mică frântură din misterul și potențialul creierului uman. Aceasta este obsesia mea.”, a declarat dr. Rahul Jandial.

Dr. Rahul Jandial te ajută să dobândeşti succesul la muncă şi la şcoală, să faci faţă mai uşor stresului, să-ţi îmbunătăţeşti memoria, să-ţi controlezi emoţiile, să-ţi diminuezi durerea, să menţii o alimentaţie sănătoasă, să-ţi descătuşezi creativitatea şi să creşti copii mai deştepţi. Îmbinând recomandări, cele mai recente descoperiri ştiinţifice şi obiceiurile oamenilor de succes, Dr. Jandial îţi oferă sfaturi şi exerciţii pentru o funcţionare optimă a creierului şi pentru o viaţă mai sănătoasă, mai productivă şi mai fericită.

„Am tratat pacienți care credeau cu tărie că ierburile sau meditația pot să-i vindece de cancerul cerebral și astfel amânau operația care le-ar fi putut salva viața. Am întâlnit oameni ale căror accidente vascular-cerebrale ar fi putut fi prevenite dacă ar fi respectat câteva reguli simple pentru a rămâne în formă din punct de vedere neurologic. Am cunoscut studenți la cursurile mele de la facultatea de medicină care credeau că vor obține note mai bune dacă iau pilule «inteligente» care, în realitate, nu le permiteau decât să muncească mai mult și mai susținut, pentru a fi exact la fel de străluciți sau de mediocri cum erau și înainte de a le lua. Această carte este încercarea mea de a separa aiurelile de adevărata știință a minții, precum și exaltarea publică de speranța autentică. Vreau să vă ajut să vă atingeți țelurile și să mă asigur că dumneavoastră și cei pe care îi iubiți nu vor ajunge niciodată pe masa mea de operație”, a adăugat dr. Jandial.

Autorul nu face nicio afirmație care nu este susținută de dovezi solide ale științei actuale. Nu minimizează riscurile medicinei alternative și nici nu exagerează beneficiile medicinei tradiționale occidentale.

„Minunile creierului nu au nevoie de nicio exagerare. În capul nostru trăiesc aproximativ 85 de miliarde de neuroni — la fel de multe celule sunt în creier câte stele sunt în Calea Lactee. Fiecare dintre acești neuroni are câteva mii de conexiuni sub forma unor fire, numite sinapse, care îl leagă de alți neuroni din creier — peste o mie de miliarde de conexiuni. Asta înseamnă de zece ori mai mult decât numărul estimat al galaxiilor din întregul univers. Complexitatea creierului este teribil de vastă și fără egal. Chiar și atunci când neurochirurgii știu că o anumită procedură funcționează pentru a alina o suferință, adesea nu știu de ce. Pot să implantez adânc în creierul dumneavoastră un electrod care știu că vă va alina depresia sau tulburările obsesiv-compulsive ori vă va îmbunătăți starea în boala Parkinson. Cum? Excelentă întrebare! Când aflați, dați-mi de știre”, a mai spus dr. Rahul Jandial.  

În Neurofitnessdr. Rahul Jandial vă poartă într-o călătorie prin sălile de operație, în jurul lumii în misiunile sale chirurgicale și în laboratorul său de cercetare, ca să puteți vedea ce înseamnă să fii în linia întâi a științei creierului. Se va aventura la limitele îndepărtate ale neuroștiințelor pentru a revela cele mai importante și mai recente descoperiri despre creier care transformă povestirile științifico-fantastice în realitate și vă va împărtăși istoriile unora dintre pacienții săi care s-au vindecat în mod remarcabil.
Veți găsi informații solide, de cel mai înalt nivel și nu va trebui să urmați un regim de viață epuizant, care să vă consume timpul, pentru a vedea rezultatele. În calitate de chirurg care lucrează cu pacienții în fiecare zi, ca tată a trei băieți și soț al unei cercetătoare științifice în domeniul cancerului, cu propriul program foarte riguros, dr. Rahul Jandial știe că viața poate ridica obstacole în calea celor mai bune intenții.

Rahul Jandial, MD, PhD, este neurochirurg şi neurocercetător. Conduce o echipă de specialişti în neuroştiinţe de la Laboratorul Jandial din City of Hope, un centru de cercetare și tratare a cancerului din sudul Californiei. Profesor asociat în cadrul Departamentului de Neurochirurgie de la City of Hope, Dr. Jandial face intervenţii chirurgicale în spitale de pediatrie aflate în zone defavorizate din America Centrală, America de Sud şi Europa de Est, prin intermediul Asociaţiei Internaţionale de Neurochirurgie Pediatrică (INCA), o organizaţie nonprofit pe care a înfiinţat-o în 2003. Este autorul a zece cărţi academice şi a peste 100 de articole publicate în reviste de specialitate.

×