x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Numărătoarea inversă 1945. Povestea extraordinară a celor 116 zile care au schimbat lumea

Numărătoarea inversă 1945. Povestea extraordinară a celor 116 zile care au schimbat lumea

25 Iun 2021   •   14:36
Numărătoarea inversă 1945. Povestea extraordinară a celor 116 zile care au schimbat lumea

Editura RAO lansează cartea Numărătoarea inversă 1945, o descriere electrizantă, din spatele scenei, a întâlnirilor și evenimentelor secrete derulate în întreaga lume, în cursul celor 116 zile care au condus la prima utilizare mondială a bombei atomice – atacul american asupra orașului Hiroshima, din 6 august 1945.

Dar pe parcursul cărții nu este vorba doar despre bomba atomică. Autorii Chris Wallace și Mitch Weiss surprind viețile oamenilor obișnuiți în vremuri grele, personaje memorabile și înduioșătoare din Statele Unite și Japonia. Scrisă cu vigoare, inteligență și umanism, Numărătoarea inversă 1945 este povestea completă a unuia dinte cele mai importante momente ale istoriei.

„O carte superbă, de maestru... Numărătoarea inversă 1945 se citește ca un roman captivant. Wallace dezvăluie mecanismele și dezbaterile interne care au dus la crearea bombei atomice în cel mai scurt timp posibil... Dar el surprinde și profunzimea modului în care s-au luat deciziile la nivel înalt și emoția acelor zile.“ – Jay Winik, The New York Times Book Review

„Wallace și Weiss umanizează acele evenimente receptate frecvent doar ca niște secrete tehnice și diplomatice. Autorii își spun povestea descriind viața oamenilor implicați... Totul se derulează ca un film rapid, însuflețit de istorii și glume colorate.“ – Gregg Herken, The Washington Post

Chris Wallace este prezentator al emisiunii Fox News Sunday. El s-a implicat și a comentat permanent evenimentele-cheie din viața politică. De-a lungul celor cinci decenii de când lucrează în domeniul audiovizualului, a intervievat lideri importanți din SUA și din lume, inclusiv șapte președinți, și a câștigat premii importante pentru reportajele lui, printre care trei trofee Emmy.

Mitch Weiss este jurnalist de investigație la Associated Press, câștigător al premiului Pullitzer, abordând subiecte precum abaterile grave din armată, corupția guvernului, infracțiunile din înalta societate, scandaluri imobiliare sau aparatură medicală periculoasă. De asemenea, este autor sau coautor pentru șapte cărți primite foarte bine de critici.

×