x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Poveștile Reginei Maria, o carte plină de învăţăminte pentru cei mici, oferită de Jurnalul

Poveștile Reginei Maria, o carte plină de învăţăminte pentru cei mici, oferită de Jurnalul

14 Iun 2021   •   16:51
Poveștile Reginei Maria, o carte plină de învăţăminte pentru cei mici, oferită de Jurnalul

Jurnalul îţi propune în această săptămână o carte de suflet, scrisă de Regina Maria special pentru cei mici. O carte care te face să rătăceşti în ţinuturi magice, alături de personaje magice.

Fă-le o bucurie copiilor și nepoților cu istorisirile sensibile, suave și pline de învățături ale celei mai iubite regine din istoria României. Bucură-te împreună cu micuţii de poveşti impresionante, cum ar fi Cartea minunată a părintelui Simion, Sămânța înțelepciunii, Ciobanul și domnița, Baba Alba, Orfana, De coada cometei sau Copila Soarelui.

”Chiar din copilărie eram înzestrată cu o vie imaginaţie şi îmi plăcea să spun poveşti surorilor mele. Mai târziu, începui să spun poveşti copiilor mei. Atât de limpede vedeam tot ce povesteam, încât îi făceam pe ascultătorii mei să rătăcească împreună cu mine…”, mărturisea Regina Maria. Chiar şi dedicaţia de pe carte - "Închin cu drag aceste poveşti tuturor copiilor din România Mare. Maria, 1921" - poartă o notă magică. 

"Talentul de scriitor al Reginei Maria nu apare altcum decât firesc. Frumoasă, inteligentă, cu farmec şi temperament debordante, străbunica mea a adus literaturii române nu numai un avant şi o încurajare parintească, dar şi condeiul unui nou scriitor regal. Toate cărţile ei sunt impetuoase, puternice, sensibile şi spontane, de la paginile de jurnal pana la suavele poveşti pentru cei mici şi mari", spune şi nepoata sa, Margareta, principesa moştenitoare.

Nu rata în această săptămână Jurnalul şi cartea Povești, de Regina Maria, la prețul special de 25 de lei cu ziar inclus!

×