x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Psihoterapia online.Teorie și practică

Psihoterapia online.Teorie și practică

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Iul 2020   •   16:36
Psihoterapia online.Teorie și practică

Editura Trei și Cărturești vă așteaptă online, joi, 9 iulie, ora 19.00, la evenimentul de lansare a cărții Psihoterapia online. Teorie și practică  - coordonatorii volumului sunt Haim Weinberg și Arnon Rolnick.

Vor vorbi: Mara Priceputu, psihoterapeut integrativ
                  Gabriela Hum, psihoterapeut și trainer
                  Victor Popescu, redactor Editura Trei

Globalizarea și unele situații speciale, cum ar fi pandemia recentă, ne pun deseori în imposibilitatea de a desfășura ședințele de psihoterapie în prezență. În această carte autorii descriu aspectele teoretice și practice ale psihoterapiei individuale, de familie și de grup desfășurată „la distanță", prin intermediul video-conferințelor, și explorează aspectele unice asociate cu această abordare a tratamentului, din ce în ce mai utilizată în prezent. Ei oferă practicienilor din domeniul sănătății mentale o prezentare a modului în care pot utiliza instrumentele online pentru a facilita intervenția psihologică, punând la dispoziție informații despre procesele specifice care apar în cazul psihoterapiei desfășurate în spațiul virtual, despre dinamica grupurilor online precum și despre responsabilitățile terapeutului și liderului de grup în cadrul ședințelor desfășurate online.
Acest volum reprezintă un ghid valoros pentru psihologii, consilierii și psihoterapeuții de orice orientare care sunt interesați să ofere servicii online și să-și îmbunătățească practica psihoterapeutică sau de consiliere.

Haim Weinberg este psiholog și psihoterapeut de grup. A coordonat o colecție de cărți despre inconștientul social și a scris articole și volume dedicate grupurilor online.

Arnon Rolnick este psiholog clinician interesat de utilizarea tehnologiei în psihoterapie. Este supervizor în TCC și biofeedback și conduce o clinică în Tel-Aviv care integrează diferite abordări psihoterapeutice.

×