x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte ”Regine Încoronate”, romanul scris de Regina Maria, de mâine cu Jurnalul

”Regine Încoronate”, romanul scris de Regina Maria, de mâine cu Jurnalul

07 Mar 2021   •   19:11
”Regine Încoronate”, romanul scris de Regina Maria, de mâine cu Jurnalul

Jurnalul îți face o surpriză neprețuită în luna în care sărbătorim femeia: Poveștile de dragoste ale Mariei, Regina românilor. Sunt povești pline de sensibilitate și de emoție ale celei mai mari şi iubite personalități feminine din istoria României. Două romane de dragoste inedite, care apar în premieră la peste 80 de ani de când au fost scrise.

Inteligentă, frumoasă, plină de curaj şi de hotărâre, regina Maria a jucat un rol cheie în recunoaşterea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 de către marile puteri. Însă artizana Unirii de la 1918 a participat la viaţa culturală românească şi şi-a legat numele de numeroase proiecte sociale şi culturale, încă de la sosirea în ţara de adopţie, susţinând cultura, artele, sprijinind tinerii talentaţi sau diverse personalităţi consacrate. Regina Maria a scris mult, în limba română, engleză şi franceză, în special literatură memorialistică, valoroasă din punct de vedere literar şi documentar. Două dintre operele ei vor fi oferite de Jurnalul, pe parcursul acestei luni: ”Regine Încoronate” (8 martie - volumul 1 și 15 martie - volumul 2) și Glasul de pe munte (22 martie).

Regina Maria îşi amintea: "Chiar din copilărie eram înzestrată cu o vie imaginaţie şi îmi plăcea să spun poveşti surorilor mele, iar mai târziu copiilor mei. [...] Într-o zi mi-a spus fetiţa mea Elisabeta - mamă, ar trebui să scrii toate astea, ar fi păcat să laşi să se şteargă tablouri atât de frumoase, ar trebui să le păstrezi".

Așadar, nu rataţi, începând de luni, primul volum al cărţii "Regine Încoronate", la preţul de 25 de lei cu ziarul Jurnalul.

×