x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte (P) Top 5 cărți pe care să le ai în bibliotecă

(P) Top 5 cărți pe care să le ai în bibliotecă

01 Apr 2021   •   14:46
(P) Top 5 cărți pe care să le ai în bibliotecă

Cu o ofertă atât de variată pe piața cărților, este dificil să alegi următorul titlu care va ocupa un loc de cinste pe raftul bibliotecii tale, cu atât mai mult cu cât atunci când îl găsești te pierzi printre filele volumului, absorbind fiecare cuvânt. Bucuria lecturii este greu de egalat și pentru că este o activitate atât de placută și îndrăgită de tot mai mulți oameni, nu te vei opri niciodată din citit sau cumpărat cărți.

            Cititul nu este o activitate care să te coste o avere, aceasta fiind doar o preconcepție a oamenilor, mai ales atunci când există atât de multe cărți la reducere și oferte de nerefuzat la acele titluri pe care cu siguranță ți le dorești.  

Pentru că le pasă de cititorii care le trec pragul, tot mai multe librării din București au creat zone de recomandări și oferă promoții la tot mai multe cărți, iar în aceste condiții îți este mult mai ușor să te decizi când ești în căutarea următorului titlu pe care să îl adaugi colecției de volume citite.

Îți prezentăm mai jos cinci titluri fascinante pe care să le ai în bibliotecă pentru a-ți dezvolta colecția de cărți preferate:

 

  1. Rătăcitori prin Lisabona – Philippe Besson

 

 

Un roman psihologic în care autorul îți prezintă drama a două personaje, Helen si Mathieu, care se confruntă cu absența partenerului, doliul și ruptura bruscă, întâlnirea celor două personaje având loc în frumosul oraș Lisabona. Te invităm să descoperi profunzimile romanului pe care autorul le-a creat cu o dibăcie fără seamăn și să apreciezi frumusețea vieții prin prisma personajelor care pe parcursul călătoriei lor și-au vindecat sufletul și au reușit să găsească fericirea.

 

  1. Jocul îngerului – Carlos Ruiz Zafon

 

 

Continuarea romanului ,,Cimitirul cărților uitate” te poartă în același frumos oraș, Barcelona, unde autorul se folosește de arhitectura ciudată, cimitirele, pasajele secrete, scările șerpuite și clădirile abandonate pentru a crea acel sentiment întunecat și înfricoșător, prezent și în prima carte, atât de specific unui thriller misterios. În roman se face aluzie și la elementul supranatural care îi aduce cititorului o atmosferă obsedantă ciudată ce te face să te întrebi ce se află sau cine privește după colț.

 

  1. Cel care mă așteaptă – Parinoush Saniee

 

 

Dacă ești familiarizat cu istoria si cultura Iranului de dinainte și după revoluție, vei înțelege cât de reală este această poveste. Situată pe fundalul Iranului pre și post-revoluție, naratoarea și eroina romanului se confruntă cu obstacole care sunt dincolo de controlul ei, fiind înrădăcinate într-o cultură oprimată. În ciuda faptului ca volumul de față a fost interzis de două ori în Iran, cartea este un bestseller care îți va schimba perspectiva asupra vieții. Vei descoperi o lume ascunsă printre rândurile acestei cărți.

 

  1. Rătăcitorii – Olga Tokarczuk

 

 

Rătăcitorii este o carte ce reprezintă o meditație filosofică asupra anatomiei omului, timpului trecător și călătoriilor, aspecte care sunt legate intrinsec pe tot parcursul volumului. Cartea de față este compusă din povestiri scurte și gânduri, însemnări ale autoarei, pline de întâmplări ciudate și personaje și mai ciudate. Pe măsură ce se deplasează pe tot globul, scriitoarea examinează locurile pe care le vizitează cu ochiul unui anatomist. Ea arată prin scrierile ei că și locurile pot avea sisteme de circulație, plămâni și inimi care bat. Această carte este o lecție gigantică de anatomie, iar corpul de pe masă este Pământul.

 

  1. Cititorul – Bernhard Schlink

 

 

Cartea lui Bernhard Schlink reprezintă o expunere profundă a vinei morale care se răsfrânge asupra urmașilor generației care a trăit în perioada Holocaustului. Aceasta poate fi relevantă și într-un cadru mai general și anume, pentru modul în care ființele umane sunt înglobate treptat în relele societății în care trăiesc. Autorul abordează trei probleme mari ale societății: o iubire anormală în fața celorlalți oameni, Holocaustul și analfabetismul, urmărind viața celor două personaje principale.

 

            Povești reale ce te cutremură sau povești ce te inspiră prin abundența de informații pe care ți le oferă, le afli doar citind. Indiferent de genul pe care îl preferi, dacă recomandările noastre ți-au trezit interesul și dorești să afli povestea întreagă a unui personaj, nu ezita să cauți titlul online sau în librărie pentru ca acesta să devină o parte din povestea vieții tale.

 

 

×