x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Viața Sfântului Prooroc Ilie. Cine a fost și ce fapte a săvârșit

Viața Sfântului Prooroc Ilie. Cine a fost și ce fapte a săvârșit

20 Iul 2020   •   07:55
Viața Sfântului Prooroc Ilie. Cine a fost și ce fapte a săvârșit

Pe data de 20 iulie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfantului Ilie. Acesta a trait in Regatul de Nord al lui Israel, in vremea domniei regelui Ahab.

Vechiul Testament istoriseste despre faptele lui minunate in cartile numite Regi.

Sfantul Ilie este cel ales de Dumnezeu sa certe aspru pe regele Ahab si pe cei care-l urmau pe calea paganeasca a adorarii lui Baal. (Baʿal este denumirea paganeasca a unui zeu, în limba ebraica inseamna - Domn, Maestru, Stăpân, Soț, Rege sau Zeu).

Profetul Ilie s-a dus la rege si a spus : "Domnul e viu, Dumnezeul Armatelor, Dumnezeul lui Israel, in fata caruia stau astazi ! Nu, nu va fi in acesti ani nici roua nici ploaie decat prin cuvant din gura mea ! ".

La cuvintele Profetului o secete groaznica se abatu atunci, ca febra, asupra pamantului : totul fu secat, devastat, ars ; barbatii, femeile, copiii, animalele domestice si animalele salbatice, toate mureau din lipsa hranei, izvoarele secau, plantele se ofileau si nimic nu scapa urgiei ingaduite de Dumnezeu, cu speranta ca foametea va face pe poporul lui Israel sa se caiasca si sa se intoarca la credinta.

Sfantul Ilie a fost hranit in chip minunat de corbi pe cand era retras la paraul Cherit si de un inger pe drumul spre Muntele Horeb.......

Citește mai mult despre VIAȚA SFÂNTULUI PROOROC ILIE

×