x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Din Georgia, cu dragoste: Protocolul Varșovia 

Din Georgia, cu dragoste: Protocolul Varșovia 

de Diana Scarlat    |    09 Dec 2020   •   09:48
Din Georgia, cu dragoste: Protocolul Varșovia 

Steve Berry este unul dintre cei mai prolifici scriitori contemporani care îmbină magnific adevărul istoric și ficțiunea, în romane suculente despre conspirațiile din istoria recentă. Născut în Georgia, Berry a profesat ca avocat timp de 30 de ani, apoi a intrat triumfal în literatura universală. „Protocolul Varșovia” este cea mai recentă apariție sub semnătura scriitorului georgian, din seria „Cotton Malone”

 

Subiectul cărții transpune cititorul în tenebrele serviciilor secrete și ale unei lupte nevăzute. Personajul principal, Malone, este un fost agent de informații al Departamentului de Justiție, care deține acum un anticariat în Copenhaga. A ajuns în Belgia pentru a participa la cel mai mare târg de carte antică din Europa. Când trei bărbați fură o relicvă, acțiunea se precipită și Malone este aruncat într-o luptă sângeroasă între trei națiuni, pentru un secret care, dacă este dezvăluit, ar putea schimba echilibrul de putere în Europa. 

 

Detaliile descrierilor dau frisoane

  

Romanul abundă în descrieri detaliate ale unor locuri pe care cititorul le poate simți, la pas, pe urmele scriiturii. De pe străduțele cu parfum de epocă ale orașului Bruges, din Belgia, până la interioarele elegante ale Castelului Wawel, din Polonia, și în adâncurile unei uriașe mine de sare, romanul îl poartă pe cititor într-o aventură plină de surprize, în care singura necunoscută rămâne, desigur, Protocolul Varșovia. „Berry reușește să demonstreze, încă o dată, că este cel mai bun când vine vorba despre o aventură înțesată de detalii istorice”, descrie Publishers Weekly această nouă apariție editorială. Iar Associated Press descrie cartea astfel: „Berry împletește istoria fascinantă a Poloniei cu politica prezentului, oferind un roman care este incitant și actual”.

Steve Berry este autor de bestselleruri internaționale, cărțile lui fiind traduse în 40 de limbi și vândute în 51 de țări, cu un tiraj de peste 2.500.000 de exemplare.

 

Scriitorul s-a născut și a crescut în Georgia. A absolvit Școala de Drept „Walter F. George“ de la Universitatea Mercer și a fost avocat timp de 30 de ani.

×