x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Dinu Lipatti, 70 de ani de legendă

Dinu Lipatti, 70 de ani de legendă

de Diana Scarlat    |    09 Dec 2020   •   09:48
Dinu Lipatti, 70 de ani de legendă

Mărturiile despre Dinu Lipatti și compozițiile artistului au fost prezentate, într-o ediție omagială online, de Casa Artelor „Dinu Lipatti”, din Capitală. Evenimentul s-a desfășurat timp de șapte zile, începând cu 2 decembrie, iar de astăzi, cei care nu au putut participa au acces la toate acestea, prin pagina de Facebook a instituției.

 

Evenimentul organizat de Casa Artelor „Dinu Lipatti” a marcat 70 de ani de la trecerea în eternitate a celui mai mare pianist român al tuturor timpurilor, compozitor și pedagog de geniu: Dinu Lipatti, născut pe 19 martie 1917, la București, decedat pe 2 decembrie 1950, la Geneva. Pe parcursul celor șapte zile de evenimente online, publicul a fost invitat la un Regal Dinu Lipatti, pe paginile de Facebook, Instagram și YouTube, unde au fost prezentate, în premieră Mărturiile memorabile ale contemporanilor săi, ale celor care l-au cunoscut, l-au iubit și l-au prețuit. „Au fost prezentate, de asemenea, „Mărturiile contemporanilor noștri”, înregistrate de Casa Artelor „Dinu Lipatti”, cu artiști și oameni de cultură cunoscuți pe toate meridianele lumii, din România, Elveția, Statele Unite ale Americii, Franța sau Germania”, explică organizatorii. Toate acestea pot fi accesate pe canalele oficiale de comunicare ale Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

 

 

Cei care nu au putut participa la conferințele online și nu au putut intra în timpul evenimentelor zilnice pentru a asculta concertele difuzate în cadrul evenimentului pot accesa oricând înregistrările, pe  Facebook, Instagram și YouTube, de pe pagina oficială a instituției.


 

×