x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film BRomania, despre debutul regizoral al filmului 5GANG: Un Altfel Crăciun: „Mi-am dorit dintotdeauna să fac un film”

BRomania, despre debutul regizoral al filmului 5GANG: Un Altfel Crăciun: „Mi-am dorit dintotdeauna să fac un film”

13 Dec 2019   •   14:37
BRomania, despre debutul regizoral al filmului 5GANG: Un Altfel Crăciun:  „Mi-am dorit dintotdeauna să fac un film”

Matei Dima a știut de când era mic că vrea să lucreze în industria de divertisment, pentru că mereu și-a dorit să facă oamenii să râdă. După ce a studiat la o facultate de teatru din Los Angeles, el a revenit în România, unde a adus pentru prima dată conceptul de entertainment în online.

Acum, BRomania este printre cei mai cunoscuți creatori de conținut de entertainment din online și trece la nivelul următor cu două producții cinematografice în pregătire.

Debutul regizoral al lui Matei, filmul de comedie „5 GANG, un altfel de Crăciun”, va avea premiera în cinematografele din ţară pe 27 decembrie, fiind un vis devenit realitate, în care a crezut și pentru care a muncit constant: „Îmi doream de mic să fac asta, de când am văzut primele filme cu Van Damme sau primele filme cu Chuck Norris. Nu am avut alt vis, mereu am zis că vreau să fac entertainment.”

Matei Dima a făcut Facultatea de Teatru din Statele Unite și a știut întotdeauna că vrea să regizeze:

„Mi-am dorit dintotdeauna să fac un film. În timp ce eram pe platoul din Statele Unite pentru filmul „Miami Beach”, alături de Codin Maticiuc, mi-a venit ideea pentru filmul „5GANG: Un Altfel De Crăciun”. M-am întors în țară și am început imediat să îl scriu alături de Vali Dobrogeanu și Radu Alexandru. Am început în mai și sunt bucuros că pe 27 decembrie va fi în în cinematografe.”

Matei consideră că este momentul perfect pentru lansarea filmului „5GANG: Un Altfel De Crăciun” în România, pentru că vine într-un moment în care este nevoie de mai multă comedie în industria cinematografică:

„Trebuie să începem de undeva cu filmele comerciale, pentru că sunt foarte mulți oameni doritori să le consume. Este un moment bun pentru a face filme de comedie în România pentru consumul larg.”

Bromania se inspiră în fiecare zi pentru scenarii și personaje noi, pe care le adaptează în funcție de context:

„Îmi fac mereu notițe din întâmplări zilnice și fiecare idee intră într-o anumită zonă. O idee poate fi spusă pe scenă, una într-un sketch, în timp ce alta poate fi o replică pentru un personaj pe care vreau să-l dezvolt într-un film.”

Filmul de comedie „5 GANG, un altfel de Crăciun!”, regizat de Matei Dima, va avea premiera în cinematografele din ţară pe 27 decembrie.

Din distribuţie fac parte membrii 5GANG, Selly, Gami, Pain, Dia și Mădălin, dar și Cosmin Nedelcu (Micutzu), Laura Giurcanu, Julia Marcan, Dorian Popa, Vali Dobrogeanu, Cristina Almășan, Irina Deaconescu și Madalina Cazacu. 

Lungmetrajul va fi distribuit de Vertical Distribution.

Link trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Mb8oUPY879E&t=1s

×
Subiecte în articol: 5GANG BRomania Un Altfel Crăciun