x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cinci pelicule româneşti participă anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes

Cinci pelicule româneşti participă anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes

07 Iul 2021   •   11:00
Cinci pelicule româneşti participă anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes

Până pe 17 iulie, iubitorii de film pot alege între 134 de lungmetraje care participă la Festivalul de Film de la Cannes. Între peliculele participante, sunt și cinci românești. În 2007, regizorul Cristian Mungiu a fost premiat cu La Palme D'or.

A început Festivalul de Film de la Cannes. Până pe 17 iulie, iubitorii de film vor putea alege între 134 de filme lungmetraje doar 24 de filme concureză pentru premiul cel mare, premiul Palme D'Or

După un an în care totul a fost pus pauză, cel mai mare festival de film revine cu o serie de proiecţii speciale.

Printre filmele prezente anul acesta sunt și cinci pelicule româneşti în diferite secţiuni.

„La Civil” realizat de Teodora Ana Mihai este nominalizat la categoria „Un Certain Regard”. Inspirat din fapte reale, filmul pune în prim plan istoria unei mame care îşi caută fata răpită de un cartel al drogurilor din nordul Mexicului.

La secţiunea „Quinzane des realisateurs”, filmul „Întregalde” a lui Radu Munteanu revine şi de această dată şi prezintă povestea unor tineri angajaţi ai unui ONG care merg să distribuie ajutoare într-o zonă izolată din Transilvania şi tot aici pelicula „When Nights meet Down”, realizată de Andreea Cristina Borţun, concurează ca şi film scurtmetraj.

În cea de a treia secţiune de renume, „La semaine de la Critique”, participă scurtmetrajul „Interfon 15”, realizat de Andrei Epure.

La secţiunea dedicată filmelor de şcoală, „Cinefondation”, unde concurează stundenţii din lumea intreagă, Carina Gabriela Daşoveanu participă cu filmul „Prin Oraș Circulă scurte poveşti de dragoste”.

Preşedintele celei de-a 60-a ediţii este celebrul regizor Cristian Mungiu. În 2007 a devenit primul regizor român care a fost premiat cu La Palme D'or cu pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cannes