x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Două premiere cinematografice pe marile ecrane de la noi      

Două premiere cinematografice pe marile ecrane de la noi      

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Feb 2019   •   09:39
Două premiere cinematografice pe marile ecrane de la noi      

­­Liam Neeson se dezlănţuie pe marile ecrane în ,,Ucide-i cu sânge rece”

Un veritabil simbol al filmelor de acţiune, Liam Neeson revine în forţă pe marile ecrane, în Ucide-i cu sânge rece, un remake al unui hit de box office norvegian, semnat de acelaşi regizor, care din 22 februarie promite un mix incredibil de scene explozive, cu umor de cea mai bună calitate.

Toate problemele par să fi îngheţat sub stratul uriaş de zăpadă în acest orăşel nordic. Nels Coxman (Liam Neeson), cetăţean model şi familist convins, este pus la grea încercare în momentul în care fiul său este găsit mort în circumstanţe foarte misterioase. Răzbunarea devine principala lui preocupare şi rând pe rând îşi face dreptate singur, executându-i pe cei pe care îi consideră vinovaţi.

În regia lui Hans Petter Moland, cel care e responsabil şi de filmul original, In Order Of Disappearance, care s-a bucurat de un incredibil succes de casă în Norvegia, Ucide-i cu sânge rece îl are ca producător pe Michael Shamberg, care a tradus Pulp Fiction, Out of Sight şi Get Shorty.

“Ideea mi-a venit când m-am întrebat: Dacă fiul meu ar muri astfel, aş accepta ceea ce s-a întâmplat? Sau aş încerca să fac ceva? Şi, în acest caz, oare nu voi intra într-o spirală a violenţei fără sfârşit? Este o temă dificilă, perfectă pentru o comedie neagră. Am dorit să nu mă las închis într-un singur gen, ci să permit diferitelor genuri să coexiste armonios, ca acţiunea să fie cu adevărat oribilă şi tragică, dar să se preteze şi la râs, aşa cum se întâmplă în viaţă”, mărturisea regizorul.

Producţia a fost filmată în primele patru săptămâni în Mount Fortress, în condiţii meteo extreme de periculoase, la 600 de metri altitudine.

 

 

„Păsări Călătoare: transformarea unui trib columbian în carteluri de droguri

Păsări Călătoare / Birds of Passage, cel mai recent film regizat de columbianul Ciro Guerra alături de Cristina Gallego, va avea premiera în cinematografele din România pe 15 martie. Lansat internaţional în cadrul secţiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes, Păsări Călătoare / Birds of Passage s-a bucurat de succes în cinematografele din SUA, unde a fost lansat pe 13 februarie.

Acţiunea este bazată pe fapte reale şi se petrece între anii 1960 şi 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la graniţa cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiţii, vise şi semne. Rapayet şi clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atraşi de bani şi de putere, ei îşi abandonează ritualurile şi credinţele, închinându-se unor noi zei: lăcomia şi crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

 

×
Subiecte în articol: liam neeson