x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Ecranizarea romanului „Oameni normali” de Sally Rooney are patru nominalizari la Premiile Emmy

Ecranizarea romanului „Oameni normali” de Sally Rooney are patru nominalizari la Premiile Emmy

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Aug 2020   •   19:50
Ecranizarea romanului „Oameni normali” de Sally Rooney are patru nominalizari la Premiile Emmy

Ecranizarea romanului scriitoarei irlandeze Sally Rooney, Oameni normali, a fost nominalizata la Premiile Emmy pentru regie, scenariu si casting, alaturi de actorul Paul Mescal, care a fost nominalizat pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal (Outstanding Writing For A Limited Series, Movie Or Dramatic Special).

La doar cateva luni dupa premiera seriei TV „Oameni normali” – ecranizarea romanului lui Sally Rooney, tradus in romana la Curtea Veche Publishing, apar si primele nominalizari. Paul Mescal, actorul care il joaca pe Connell a fost nominalizat pentru Cel mai bun actor in rol principal la Emmy-urile de anul acesta. Insa acesta a spus ca succesul i se datoreaza partenerei sale din film, Daisy Edgard-Jones, care nu a primit nicio nominlizare. „Daisy Edgar-Jones, toate astea se intampla doar datorita tie si talentului tau. Pur si simplu! Va multumesc tuturor!”, a spus acesta pe Twitter. Actrita care o interpreteaza pe Marianne a raspuns prin publicarea unei fotografii cu Mescal si Lenny Abrahamson, regizorul serialului, spunand:  „Nu pot sa nu fiu mandra de acesti doi oameni incredibili. Sa lucrez alaturi de voi a fost una dintre cele mai mari bucurii din viata mea.”

Pe langa Connel, serialul a fost nominalizat si pentru Cea mai buna regie (Outstanding Directing For A Limited Series, Movie Or Dramatic Special), semnata de Lenny Abrahamson. Sally Rooney impreuna cu Alice Birch au fost nominalizate pentru Cel mai bun scenariu (Outstanding Writing For A Limited Series, Movie Or Dramatic Special), iar Louise Kelly pentru Cel mai bun casting (Outstanding Casting For A Limited Series, Movie Or Special).

 


 

Adaptarea romanului „Oameni normali”, realizata in coproductie de BBC Three si Hulu, a avut premiera pe 29 aprilie 2020 in Marea Britanie. A devenit una dintre cele mai populare serii TV ale momentului inca de la primul episod, criticii aclamand-o drept una dintre cele mai fine adaptari TV a unei carti, iar fanii au inceput sa speculeze imediat posibilitatea unei continuari. 

Despre romanul „Oameni normali”

Dupa aparitia din august 2018, cartea a intrat direct in topul bestsellerurilor New York Times, pe primul loc in topul publicatiei Sunday Times si pe lista lunga la Man Booker Prize. A fost recomandat pana si de Barack Obama drept una dintre cele mai bune lecturi ale anului 2019. Sally Rooney este considerata “Un Salinger al generatiei Snapchat”, prima mare scriitoare din generatia Millennials, iar fanii cartilor ei sunt extrem de devotati, ceea ce a facut adaptarea cartilor destul de riscanta – exista oricand posibilitatea ca ecranizarea sa nu se ridice la asteptarile lor.


 

Marianne este fiica unei familii instarite si locuieste intr-un conac impunator dintr-un orasel irlandez. Introvertita, cu o inteligenta uneori prea ascutita si cu o infatisare incerta, are toate insusirile pentru a fi marginalizata de colegi. Connell, fiul menajerei, este chipes si destept, popular in tot liceul. Atractia care se naste intre cei doi adolescenti are o forta magnetica. Cum vor evolua ei de-a lungul anilor de facultate si prin ce transformari va trece relatia lor? Ce se va intampla atunci cand diferentele sociale vor ridica ziduri intre ei, cand experientele de viata ii vor strivi sub implacabilul lor? Cum isi vor confrunta cei doi tineri demonii interiori?

×
Subiecte în articol: Oameni normali