x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Lungmetrajul "Vitalina Varela" este marele câștigător al Festivalului de la Locarno

Lungmetrajul "Vitalina Varela" este marele câștigător al Festivalului de la Locarno

18 Aug 2019   •   13:00
Lungmetrajul "Vitalina Varela" este marele câștigător al Festivalului de la Locarno
Sursa foto: www.a1.ro

Lungmetrajul "Vitalina Varela", al regizorului portughez Pedro Costa a câștigat premiul Leopardul de Aur (Pardo d'oro) la Festivalul de film de la Locarno (Elveţia). Filmul prezintă povestea Vitalinei, o văduvă care vine din Republica Capul Verde la Lisabona după moartea soţului ei, plecat să caute un loc de muncă în Europa în urmă cu 25 de ani. O dramă biografică în care rolul principal este interpretat chiar de Vitalina Varela, coscenaristă, premiată anul acesta pentru cea mai bună interpretare feminină.

Festivalul de film de la Locarno, ajuns la cea de-a 72-a ediţie, se organizează în fiecare an în acest oraş elveţian aflat pe malul lacului Maggiore.

Premiul special al juriului a fost câştigat de filmul 'Pa-Go (Height of the Wave)' al regizorului sud-coreean Park Jung-bum, iar cineastul francez Damien Manivel a câştigat Leopardul de Aur pentru cel mai bun regizor, cu filmul său 'Les enfants d'Isadora'. Actorul Regis Myrupu a fost recompensat cu Leopardul de Aur pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru rolul său din filmul 'A Febre', al brazilianului Maya Da-Rin.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: festival locarno film