x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Festivalul de Film de la Veneția își deschide porțile, în plină pandemie

Festivalul de Film de la Veneția își deschide porțile, în plină pandemie

01 Sep 2020   •   10:45
Festivalul de Film de la Veneția își deschide porțile, în plină pandemie

Festivalul de film de la Veneția se va desfășura în perioada 2-12 septembrie și este primul eveniment major de la începutul pandemiei cu COVID-19, scrie DPA. Va fi mai puțin strălucitor pentru că prezența proiecțiilor și a vedetelor hollywoodiene va fi redusă, vor fi luate măsuri de protecție sanitară, printre care distanțarea între spectatori și purtarea măștilor. 

Petrecerile nu vor mai avea lor, iar unii actori și regizori își vor prezenta filemel prin sistem de videoconferinţă. Cei care participă fizic la festival nu vor intra în contact cu fanii.

Debutează cu o proiecţie a documentarului "Molecole", al regizorului italian Andrea Segre, despre Veneţia în perioada de izolare şi carantinare din cauza noului coronavirus.

Din programul oficial al festivalului fac parte 63 de filme, dintre care 18 se află în cursa pentru Leul de Aur, 21 vor fi prezentate în afara competiţiei şi 19 vor fi în cadrul secţiunii Orizzonti.

Unul dintre filmele candidate la Leul de Aur, "Nomadland", de Chloe Zhao, este considerat un concurent important şi la Oscarurile de anul viitor. În "Nomadland", Frances McDormand joacă rolul unei femei care pierde tot ce avea în Marea Recesiune şi porneşte într-o călătorie prin Vestul Sălbatic.

×
Subiecte în articol: venetia festival de film pandemie