x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Inspirat din fapte reale, filmul Corpus Christi, disponibil online în România

Inspirat din fapte reale, filmul Corpus Christi, disponibil online în România

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Dec 2020   •   16:17
Inspirat din fapte reale, filmul Corpus Christi, disponibil online în România
Sursa foto: Corpus Christi

Unul dintre cele mai importante filme europene ale anului, Corpus Christi a fost lansat în data de 4 decembrie, pe platforma video on demand Vimeo.

Un film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar și European Film Awards, câștigător a 10 premii la Polish Film Awards și cu peste 2 milioane de spectatori în Polonia, Corpus Christi urmărește fascinanta transformare a unui tânăr care vrea să devină preot în ciuda cazierului său, și care preia accidental o parohie.  

Apreciat de public și de critica din întreaga lume, Corpus Christi îl aduce în prim plan pe Daniel, un tânăr de 20 de ani, proaspăt ieșit dintr-un centru de detenție. Ajuns într-un mic oraș din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii. Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

Corpus Christi a rulat prima dată în România la TIFF, în Piața Unirii. Au urmat alte câteva proiecții în aer liber în cadrul Caravanei TIFF și apoi lansarea în cinematografe, pe 9 octombrie. Din păcate, închiderea  cinematografelor a început pe 7 octombrie la București. A continuat să ruleze în cinematografele în aer liber și în cele din țară, până la închiderea acestora, în scurt timp.

 

Corpus Christi

 

De vineri, 4 decembrie, Corpus Christi este disponibil online: vimeo.com/ondemand/corpuschristifilm. Costul unui bilet online este de 3$, iar utilizatorul poate vedea filmul într-un interval de trei zile de la achiziție.

Lansată în 2017, Bad Unicorn este o firmă de distribuție de film de autor. În portofoliul Bad Unicorn se mai regăsesc lungmetrajele: Despre trup și suflet / On Body and Soul, Tărâmul Binecuvântat / God’s Own Country, Pororoca, Atelierul / L’atelier, Dovlatov, Utøya - 22 iulie / Utøya: July 22, Vinovatul / The Guilty, Păsări călătoare / Birds of Passage, Amanda, MO, Dumnezeu există și numele lui e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunija, Copilul problemă / System Crasher, colectiv, Babyteeth: Prima iubire și Corpus Christi.

×
Subiecte în articol: corpus christi