x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Kazahstanul îşi lansează propriul serial ''Game of Thrones''

Kazahstanul îşi lansează propriul serial ''Game of Thrones''

29 Aug 2016   •   14:01
Kazahstanul îşi lansează propriul serial ''Game of Thrones''

Kazahstanul se pregăteşte să lanseze propria versiune a popularului serial de televiziune ''Game of Thrones''. Ideea a fost, însă, inspirată de o luptă politică, după cum arată BBC.

Scenariul poveştii epice care va avea zece episoade se bazează pe legenda naşterii statului kazah, în urmă cu peste 550 de ani, după ce Hoarda de Aur mongolă s-a prăbuşit. Din acest serial nu lipsesc războinicii şi luptele brutale din timpul hanatului kazah, iar acţiunea este centrată pe liderii rebeli Kerey şi Zhanibek care au format statul, după ruperea de regatul condus de uzbeci, potrivit The Independent.

Regizorul kazah Rustem Abdrashev doreşte să arate astfel Hollywood-ului că ţara sa înseamnă mai mult decât filmul comic Borat.

''Istoria ţării mele şi a poporului meu şi felul în care s-a născut nu sunt doar importante, ci şi de actualitate'', a declarat regizorul la începutul anului. ''Pentru următoarea generaţie va fi un exemplu de imitare şi conştientizare'', a completat el. Declaraţia a fost făcută după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o remarcă, potrivit căreia Kazahstanul este o ţară care nu are istorie.

Ca şi ''Game of Thrones'', serialul se vrea ''o poveste paralelă despre istorie şi despre oameni'', după cum a declarat producătorul Arman Asenov. citat de The Guardian. Dar, spre deosebire de popularul serial TV, a cărei acţiune se petrece pe un tărâm fantastic, populat cu dragoni şi zombi, ''noi avem o poveste reală de spus''.

După serialul de televiziune, va fi lansat şi un film în mai multe limbi, inclusiv în engleză.

AGERPRES

×