x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

de Magdalena Popa Buluc    |    04 Mar 2020   •   16:41
Participarea României la a XI-a ediție a Festivalului de Film Francofon din Roma

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de Ambasada României în Republica Italiană și Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Prezența la acest festival, organizat de Institutul Francez – Centre Saint Louis cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei, se înscrie în seria de evenimente organizate în România, pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la lansarea mișcării francofone.

 

Proiecția peliculei Mo  va avea loc duminică, 8 martie 2020, ora 17.00, la sediul Institutului Francez – Centre Saint Louis din Largo Toniolo 21/22. Proiecția va fi în limba română, cu subtitrări în italiană. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Sinopsis: Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. După ce îl roagă să mai dea o dată examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neașteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul. Lansat în cinematografe în 2019, Mo îi are ca protagoniști pe actorii Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu și Mădălina Craiu.

 

Cea de-a XI-a ediție a FRANCOFILM - Festivalul Filmului Francofon din Roma prezintă, în perioada 5-13 martie 2020, 17 filme de lung metraj din 14 țări: Albania, Armenia, Belgia, Bulgaria, Burkina Faso, Canada, Elveția, Franța, Liban, Luxemburg, Maroc, România, Senegal și Tunisia. Evenimentul este organizat cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice în Italia ale țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Festivalul se încheie cu decernarea unor Premii (Premiului Juriului, al Publicului și al unor Mențiuni Speciale). În 2019, filmul prezentat de România în cadrul competiției – Un pas în urma serafimilor ­– a primit Premiul Publicului.

×