x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Paul McCartney, emoţionat la premiera documentarului despre The Beatles

Paul McCartney, emoţionat la premiera documentarului despre The Beatles

16 Sep 2016   •   09:23
Paul McCartney, emoţionat la premiera documentarului despre The Beatles

Cei doi membri The Beatles care au rămas în viaţă, solistul britanic şi compozitorul Paul McCartney şi muzicianul Ringo Starr, s-au aflat pe covorul roşu la Londra, joi seară, la proiecţia specială a unui nou documentar ''The Beatles Eight Days A Week: The Touring Years'', informează AFP. 

"Eight Days a Week: The Touring Years" prezintă viaţa trupei în turnee, de la naşterea acesteia în Liverpool, în 1962, trecând printr-o serie de concerte în Statele Unite, fenomen supranumit "Beatlemania". 

După proiecţia din Londra, care a urmat premierii mondiale care a avut loc, joi, în Liverpool, McCartney a descris evenimentul ca fiind unul ''foarte emoţionant'' şi a declarat că documentarul i-a adus amintiri dragi. ''Avem amintiri evident frumoase de la cântările cu John şi George. Aşa că este foarte emoţionant şi foarte special să vedem din nou asta'', a spus solistul reporterilor. 

McCartney, în vârstă de 74 de ani, a fost însoţit la proiecţie de Ringo Starr, în vârstă de 76 de ani. Văduva lui John Lennon, Yoko Ono, şi Olivia Harrison, văduva lui George Harrison, au fost şi ele prezente, pe lângă alte celebrităţi, inclusiv Madonna, mai arată sursa citată. 

La o jumătate de secol după ce Beatles a susţinut ultimul mare concert - la Candlestick Park din San Francisco - Starr a declarat că popularitatea de care trupa s-a bucurat a fost ''frumoasă''. 

''Oamenii au iubit Beatles. S-a întâmplat ca noi să fim doi dintre ei şi iată-ne'', a spus acesta. 

Filmul este regizat de Ron Howard. 

Ultimul concert live al The Beatles a avut loc la trei ani după cel de la Candlestick Park, pe acoperişul sediului Apple Records din London. 

Înaintea proiecţiei, McCartney a declarat că îi place să vadă Beatles cântând pe scenă. ''Cred că cel mai important lucru despre Beatles este că am fost o mică trupă mare'', a spus acesta. ''Aşa că să ne vezi cântând este un lucru minunat pentru că fără asta nu am fi putut scoate albumele. Asta a fost fundaţia a tot ceea ce am înregistrat'', a completat artistul.AGERPRES

×
Subiecte în articol: the beatles film documentar