x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Penelope Cruz, Diane Keaton și Keanu Reeves, prezentatorii premiilor Oscar 2020

Penelope Cruz, Diane Keaton și Keanu Reeves, prezentatorii premiilor Oscar 2020

31 Ian 2020   •   14:30
Penelope Cruz, Diane Keaton și Keanu Reeves, prezentatorii premiilor Oscar 2020
Sursa foto: facebook

Penelope Cruz, Diane Keaton şi Keanu Reeves se numără printre vedetele care vor urca pe scena galei Oscar 2020 pentru a anunţa unii dintre câştigătorii acestor trofee prestigioase, au dezvăluit organizatorii evenimentului.

Lista prezentatorilor este completată de James Corden, Beanie Feldstein, Zack Gottsagen, Shia LaBeouf, George MacKay, Steve Martin, Maya Rudolph şi Sigourney Weaver.

În cazul actriţei Penelope Cruz, prezenţa ei pe scena Oscarurilor a fost deja anunţată încă de la gala premiilor Goya ale cinematografiei spaniole de săptămâna trecută, când presa a aflat că renumita artistă spaniolă va anunţa titlul filmului recompensat cu premiul Oscar la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional".

"Dolor y gloria", în regia lui Pedro Almodovar şi în care Penelope Cruz joacă un rol secundar, este nominalizat la această categorie, în care, potrivit criticilor de specialitate, filmul sud-coreean "Parasite" este marele favorit.

Numele dezvăluite joi de Academia de Ştiinţe şi Arte Cinematografice de la Hollywood se adaugă grupului de actori deja anunţaţi pe lista prezentatorilor de la gala Oscar 2020, între care se află Mahershala Ali, Zazie Beetz, Timothée Chalamet, Olivia Colman, Will Ferrell, Gal Gadot, Mindy Kaling, Regina King, Julia Louis-Dreyfus, Rami Malek, Lin-Manuel Miranda, Anthony Ramos, Mark Ruffalo, Kelly Marie Tran şi Kristen Wiig.

Cea de-a 92-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles şi, pentru al doilea an consecutiv, nu va avea un prezentator principal.

În 2019, Academia a decis să renunţe la maestrul de ceremonii după ce actorul ales, actorul de comedie Kevin Hart, a decis să nu mai prezinte gala în urma controversei generate de comentariile sale homofobe pe care le publicase pe Twitter în urmă cu câţiva ani.

O gală Oscar fără prezentator nu mai avusese loc de 30 de ani, însă criticii de specialitate au apreciat desfăşurarea ceremoniei din 2019, iar alte gale, precum cea a premiilor Emmy pentru televiziune, au optat apoi pentru acelaşi format.

AGERPRES

×