x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul David Lynch se simte bine în carantină. El recomandă meditația transcedentală

Regizorul David Lynch se simte bine în carantină. El recomandă meditația transcedentală

21 Apr 2020   •   23:20
Regizorul David Lynch se simte bine în carantină. El recomandă meditația transcedentală

Regizorul David Lynch a povestit pentru Hollywood Reporter că s-a obişnuit cu izolarea şi ultimele săptămâni au fost foarte productive pentru el. „Îmi place izolarea... Nu prea cred că o să mai pot face un film până nu apare un vaccin”, explică Lynch.

Cineastul a explicat şi că nu crede că mai este posibil să fie realizat un film cu o echipă numeroasă înainte să fie rezolvată problema sănătăţii publice

„Îmi place izolarea... E foarte bine şi am multe proiecte la care pot să lucrez singur, aşa că nu e o problemă pentru mine”, a explicat Lynch.

Cineastul a explicat şi că recomandă meditaţia transcendentală celor care vor să îşi cureţe lumea interioară de influenţe negative: „să pătrundă în interior şi să trăiască tot ce ţine de comorile fiecărei persoane, inteligenţa, creativitatea, pacea, dragostea, energia, fericirea. Înveţi în patru zile, cam o oră şi jumătate pe zi, de la un profesor autorizat şi viaţa va fi tot mai bună”.

Regizorul celebru pentru pelicule precum „Twin Peaks”, „Mulholland Drive” și „Blue Velvet” are încredere în natură când e vorba de ceea ce se va întâmpla după epidemie: „Nu ştiu cum va continua, dar cred că Mama Natură joacă un rol important în ceea ce se petrece. Se spune că imaginile din satelit arată că multe zone din lume sunt mai curate, pentru că oamenii nu mai apucă să polueze ca până acum. E mai liniştit, mai multă pace, o lume mai curată şi mai prietenoasă, într-un fel. Cred că oamenii vor ieşi schimbaţi din această experienţă. Mulţi vor să reînceapă să meargă la muncă şi nu cred că o să fie aşa uşor. Cred că o să dureze destul de mult ca să insufle o schimbare în oameni. Cred că unii vor fi mult interesaţi de spiritualitate, mai buni mai prietenoşi şi mai atenţi la celălalt. E un moment bun pentru invenţii şi soluţii pentru probleme”.

Regizorul a mărturisit că izolarea a blocat colaborările şi că te obligă să munceşti pe cont propriu: „Experimentez cu muzica, pot să încerc tot felul de lucruri din ce merge pe computer, pot să lucrez în atelier, să construiesc tot felul de chestii, sau să intru în studio şi să pictez. Nu poţi să lucrezi la un film acum şi cred că multă vreme nu o să avem cum să lucrăm cu echipe mari cum eram obişnuiţi. E prea periculos pentru moment. E ceva la care trebuie să ne gândim. Nu prea cred că o să mai pot face un film până nu apare un vaccin”, a explicat Lynch.

Regizorul şi-a amintit cu această ocazie şi de dezamăgirea provocată de varianta pe care a oferit-o poveştii „Dune”, în 1984, şi a spus că nu îl interesează deloc să vadă cum a ieşit adaptarea pe care Denis Villeneuve se pregăteşte să o lanseze acum.

În plus, Lynch s-a declarat mai interesat să realizeze o nouă serie pentru televiziune, decât de un nou film pentru marele ecran: „Pentru moment filmele artistice de unde privesc eu au mari probleme. Cu excepţia marilor producţii. Filmele de artă nu au nicio şansă. S-ar putea să fie proiectate o săptămână într-o sală, iar dacă e vorba de un multiplex, ajung în cea mai mică sală şi pe urmă ajung să fie difuzate pentru sisteme Blu-ray sau la cerere. Experienţa marelui ecran s-a dus. S-a dus, dar nu e uitată”.

Regizorul a explicat şi de ce crede că este momentul televiziunii: „Nu poţi să spui nu niciunei ocazii, de fapt. Doar că mie îmi plac poveştile care continuă, iar televiziunea aş zice că e noua platformă pentru artă. Ai libertate totală. Sunetul nu e aşa bun ca în sală, imaginea e mai mică, dar aparatele TV sunt tot mai mari şi mai bune, aşa putem spera”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: David Lynch