x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Rolling Stone desemnează Colectiv cel mai bun film al anului

Rolling Stone desemnează Colectiv cel mai bun film al anului

13 Dec 2020   •   10:14
Rolling Stone desemnează Colectiv cel mai bun film al anului
Sursa foto: Hepta

Documentarul Colectiv, regizat de Alexander Nanau, este cel mai bun film al anului, conform publicației Rolling Stone.

Filmul este propunerea României la secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional" a premiilor Oscar în 2021. România participă pentru prima oară la premiile Academiei Americane de Film cu un documentar.

Lansat pe 20 noiembrie în cinematografe și pe platformele VOD (video-on-demand) din SUA, Canada, Marea Britanie și Irlanda, filmul lui Nanau parcurge un traseu de la incendiul devastator, în care și-au pierdut viața 64 de persoane, la criza din sistemul medical românesc, ajungând în culisele corupției politice la nivel guvernamental.

este un documentar observațional, dar este la fel de captivant ca cele mai bune filme artistice despre jurnalism, fie că vorbim de All the Presidents’ Men (Toți oamenii președintelui) sau Spotlight”, a scris The Guardian, în timp ce Chicago Tribune susține: „În noiembrie, la opt luni de la debutul pandemiei COVID-19 care devastează în continuare SUA, nu este niciun dubiu că acest film despre pericolele reale ale unui guvern care își minte cetățenii săi despre o criză din sănătate este incredibil de previzibil și reprezintă de fapt o poveste care trage un mare semnal de alarmă. Captivant, incisiv și șocant de puternic, este fără doar și poate documentarul anului”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: colectiv rolling stone