x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film VIDEO - Scorsese aduce un omagiu la Tokyo creştinilor japonezi

VIDEO - Scorsese aduce un omagiu la Tokyo creştinilor japonezi

16 Ian 2017   •   17:18
VIDEO - Scorsese aduce un omagiu la Tokyo creştinilor japonezi

Regizorul american Martin Scorsese şi-a exprimat luni la Tokyo admiraţia pentru aşa-numiţii 'kakure kirishitan', creştinii japonezi ilegali torturaţi de autorităţile nipone în secolul al XVII-lea, un capitol din această istorie pe care îl relatează în noul său film "Silence" şi care are premiera la 21 ianuarie, informează EFE. 

Scorsese (1943) a admis că prezentarea filmului în această ţară "este ca un vis devenit realitate" după "un pelerinaj" personal care a durat aproape trei decenii. 

"Silence", bazat pe romanul omonim al japonezului Shusaku Endo (1923-1996) publicat în 1966, prezintă disperarea misionarilor iezuiţi portughezi din secolul al XVII-lea care se lovesc de tăcerea lui Dumnezeu în faţa torturilor la care sunt supuşi creştinii de autorităţile japoneze. 

Deşi iniţal erau 400.000 de credincioşi "în prezent au mai rămas câteva sute" a explicat în cadrul acestui eveniment Shigenori Murakami, în vârstă de 66 de ani, descendent al acelor martiri şi al căror număr a prosperat mai ales în insula meridională Kyushu, cu Nagasaki ca centru al Bisericii. 

Japonezul, care a mărturisit că a urmărit povestea cu lacrimi în ochi, şi-a declarat EFE speranţa ca "multă lume să vadă acest film pentru că prezintă istoria strămoşilor noştri, care şi-au dat viaţa pentru menţinerea credinţei". AGERPRES

×