x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber „Chefi la cuțite” – un cooking show cum nu s-a mai produs în România

„Chefi la cuțite” – un cooking show cum nu s-a mai produs în România

14 Mar 2016   •   19:32
„Chefi la cuțite” – un cooking show cum nu s-a mai produs în România
Sursa foto: MIHAI STETCU

În prima zi a săptămânii care tocmai s-a încheiat, de la 20.30, a debutat la Antena 1 emisiunea „Chefi la cuțite”, care îi aruncă în arena bucătăriei pe cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu. Secondați de superba Gina Pistol, prezentatoarea emisiunii, cei trei bucătari au parte de o nouă provocare: o emisiune în care fiecare dintre ei își formează echipe de ucenici bucătari, echipe pe care le pregătesc și cu care vor intra într-un adevărat război culinar.

Filmările sunt în toi, iar cei trei chefi sunt mai entuziasmați ca oricând de acest format. Noutatea absolută a emisiunii este degustarea pe nevăzute, cea care dă naștere unor situații mai mult decât interesante. „Această degustare pe nevăzute se extinde și la alte etape ale concursului, nu doar la cea de preselecții, astfel că la un moment dat tu, ca chef, te poți trezi în situația în care elimini pe cineva din propria ta echipă, fără să știi: pe scurt, în etapa în care ne vom întrece efectiv, echipele care pierd proba intră la duel și se apucă să gătească, iar noi, chefii, gustăm din aceste farfurii fără să știm ce concurent le-a gătit. Astfel poți să dai afara pe cineva de la tine din echipă. Fără să știi. Și cu siguranță se va ajunge la asta. E un format foarte bun, cu mult, mult gătit”, povestește Sorin Bontea.

La rândul lui, Florin Dumitrescu mărturisește că emisiunea „Chefi la cuțite” i se pare cel mai potrivit format pentru ei trei: „Faptul că farfuria este mai importantă decât orice altceva ne aduce într-un context nou și pentru noi. Este foarte frumos ca format, iar entuziasmul de pe platoul de filmare cred că o să depășească și sticla. Este un format de care aveam nevoie noi trei, ca echipă, cum vă spuneam parcă a fost conceput special pentru noi.” Și pentru Gina Pistol emisiunea „Chefi la cuțite” este un proiect important, mai ales că frumoasa blondă nu se află la prima colaborare cu cei trei chefi, iar bucătăria este una dintre pasiunile sale. „Ne înțelegem minunat. Pot să le cer mereu sfaturi legate de rețete. Însă vă spun un secret: sunt niște oameni care au muncit foarte mult, care respectă tot ceea ce ține de bucătarie, sunt foarte implicați în meseria asta, sunt oameni buni și sensibili – da, da, ați auzit bine, pe Bontea l-am surprins lăcrimând când a auzit povestea unui concurent, Scărlătescu, așa fioros cum pare, e pâinea lui Dumnezeu și și-ar da și cămașa de pe el ca să te ajute, iar Dumitrescu, de când a devenit tată, e mai sensibil ca oricând. Însă rămâne secretul nostru”, glumește Gina.

Cătălin Scărlătescu avertizează pe toată lumea să fie cu ochii pe noul show, în fiecare luni și marţi, de la 20.30, pentru că se va vorbi mult despre mâncare și se vor afla numeroase reţete: „Este o emisiune despre mâncare, veţi vedea multă mâncare, dăm reţete, învăţăm lumea să gătească. Iar noi trei vom fi aceiași băieţi de treabă, aceiași bucătari implicaţi”.

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite