x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Celebrul "Vivo per Lei" va răsuna în premieră live pe scena Salii Palatului

Celebrul "Vivo per Lei" va răsuna în premieră live pe scena Salii Palatului

27 Sep 2011   •   11:52
Celebrul "Vivo per Lei" va răsuna în premieră live pe scena Salii Palatului

Hélène Ségara, seducatoarea diva a muzicii franceze, continua seria spectacolelor Festivalului Muzicii Franceze, inceputa cu succes de Enrico Macias, in aceasta primavara. La 21 octombrie, la Sala Palatului, Hélène isi va promova noul album intitulat “Parmi la Foule' (“Printre multime'), lansat in aprilie 2011. Cu ocazia venirii la Bucuresti, artista franceza a acordat un scurt interviu in care vorbeste despre originile, muzica si cariera ei precum si despre apropiata intalnire cu publicul roman.

Jurnalul National: Prima intrebare se refera la originile dumneavoastra franceze, armene si italiene. Toate acestea se regasesc in muzica dumneavoastra, in optiunile dumneavoastra muzicale ?

Hélène Segara: Da. Intr-adevar, toate originile mele se regasesc intrepatrunse in melodiile mele. Sunt un amestec de origini mediteraneene, sudice si din numeroase tari de langa Armenia si este adevarat ca acestea se resimt enorm in muzica mea.

Armenia, o tara atat europeana cat si orientala, este foarte prezenta in muzica dumneavoastra ...

Sigur ca da. Au existat dintotdeauna influente orientale in muzica mea.

Ati cantat multe melodii in duet, cel mai cunoscut pentru Romania fiind cel alaturi de Andrea Bocelli (hitul “Vivo per lei'- n.n.) .

Va place sa cantati in duet, ati inregistrat multe CD-uri cu duete.

Ador sa cant in duet. Este adevarat ca acest prim duet, alaturi de Andrea Bocelli, mi-a lasat o amintire placuta. La 12 ani de la inregistrare, nu am renuntat la aceasta melodie; continui sa o cant si evident ca o voi canta si pentru publicul meu din Romania, pentru ca nu a ascultat-o niciodata live. Este adevarat ca am inregistrat multe duete alaturi de Laura Pausini, Bruno Pelletier si ador sa fac asta.

Ati cantat in duet chiar si cu fiul dumneavoastra, nu-i asa ?

Da, pe ultimul album, cant in duet cu fiul meu Rafael.

Care ar fi cel mai bun moment al carierei dumneavoastra de pana acum?

Este dificil sa aleg cel mai bun moment al carierei mele, pentru ca am avut o cariera plina de momente de bucurie: Notre Dame de Paris, duetul cu Bocelli despre care vorbeati, primul meu turneu care a durat doi ani si jumatate. Cu siguranta mai urmeaza altele, pentru ca descopar alte tari...Rusia, Ucraina si multe altele. Acum voi pleca in Romania si pentru mine, de fiecare data, este o oportunitate pentru o noua intalnire, nu ceva deja stiut, ci ceva care incepe de la zero. Plec mereu dintr-o tara noua, pastrand in suflet sentimentele ce raman in urma noii intalniri...

×
Subiecte în articol: mass media