x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Dacă mama nu mă făcea frumoasă?

Dacă mama nu mă făcea frumoasă?

de Irina Cordoneanu    |    10 Ian 2013   •   00:33
Dacă mama nu mă făcea frumoasă?

“Te faci tot mai frumoasă pe zi ce trece. Incredibil. Care e secretul tău?” Mă uit lung la cel care mi-a pus această întrebare. E Marcel Pavel. Îl apreciez mult. Îmi place patosul cu care îşi face meseria. Cântă, dar nu oricum. Insistă să cânte live. O adevărată pacoste într-o emisiune de televiziune. Studiourile de televiziune nu au acustica unei săli de spectacol sau de operă. Nu este deloc simplu să nu-i strici artistului bunătate de voce, să nu o faci să sune spart, distorsionat… Pe sunetişti îi trec toate apele, până când Marcel Pavel da verdictul: “Da, prietene, ai reglat bine butoanele!”. Ştiu că nu o face din vreun capriciu. O face din convingere. Din iubire pentru meseria lui. Mă regăsesc în pasiunea lui. La fel de importantă este meseria mea pentru mine. De aceea îmi doresc să vină în emisiunea mea. Şi l-am convins. Dar nu pentru că sunt deşteaptă. Nu pentru că sunt pricepută. Doar pentru că… m-a făcut mama frumoasă. Ce mă făceam dacă mama nu mă năştea frumoasă? Probabil n-aş fi avut în emisiune mulţi dintre invitaţii pe care mi-i doream.

“Bogdan, vii să înregistrăm împreună Distracţia pe vremea mea, pentru noaptea de Revelion? Am filmare în week-end, ştiu că nu e plăcut”. “Pentru tine, vin oricând cu plăcere”. Cel care-mi dă acest răspuns este Bogdan Stanoevici. Actor cu state vechi. Cine n-a văzut sau n-a auzit de filmul “Sania albastră” sau de Grupul Song? “Să-ţi dau o veste, continui eu. Trebuie să vii în pijama. Facem… Distracţia în pijama” Replică se aude imediat: “Vin, dar trebuie să-ţi spun ceva: eu nu dorm în pijama”. Râd şi strig în telefon: “Bogdanee!!!!!” Râde şi-mi răspunde în şoaptă: “Am un halat special. L-am primit de la un rege. Va fi spectaculos”. Sunt convinsă că aşa va fi. La fel de spectaculoasă este prietenia dintre noi. Ne cunoatem de puţină vreme şi ne apreciem reciproc. Îi place cum îmi fac meseria. A fost primul dintre invitaţii mei care mi-a propus să facem, la un moment dat, o emisiune împreună. Vine oricând pentru că…. m-a făcut mama deşteaptă. Ce mă făceam dacă mama nu mă năştea deşteaptă? Probabil unii n-ar mai fi acceptat a două invitaţie la emisiunea mea.

E o seară de iarnă că în poveşti. Ninge cu fulgi mari. Am de mers la un eveniment. Sunt îmbrăcată că pentru o ieşire cu ştaif: în rochie, fără dres, cu pantofi şi un paltonaş deasupra. Când am plecat de acasă, afară era uscat. La eveniment merg însoţită de una dintre prietenele mele cele mai bune: Dana Miricioiu. M-am dus să o iau de la ea de la cabinet. Se uită pe fereastră. “Mamă, ce ninge! Aşteaptă-mă în cabinet. Îţi dau beep când ajung cu maşina în faţa intrării. Să nu-ţi fie frig”. Iese. Între timp îmi sună telefonul. După câteva minute ies în stradă. Probabil Dana mă aşteaptă deja. Pantofii mi se afundă în stratul de zăpadă proaspăt aşezat. Zâmbesc. Mă simt că în celebrul film “Sex & The City”. O maşină se opreşte lângă bordură. Portiere se deschide. Urc. “Cred că suntem nebune”, îmi zâmbeşte Dană. Dar eu zic să mergem chiar dacă ninge aşa. Probabil vom întârzia.” “Sigur că mergem, îi spun. N-am trăit niciodată ceva mai frumos. Şi mă cunoşti, îmi plac gesturile nebuneşti”. Ajungem la eveniment. 10 minute căutăm un loc de parcare. Apariţia noastră e spectaculoasă şi tratată că atare. Toţi ochii ne privesc intrând acoperite de nea. Inclusiv nişte ochi pe care îi recunosc. Şi pe care îi doream neapărat la mine în emisiune. Peste două zile. Îi aparţin lui DJ Wanda. “Bună, draga mea, îi spun zâmbind. Îmi pare bine să te întâlnesc. Vii să te distrezi cu noi, duminică seara? înregistrăm Distracţia pe vremea mea… în pijama”. Se uită la mine lung: ‘Plec în Finlanda. Dar… lasă-mă să văd ce soluţie găsesc pentru a schimba avionul. Să plec două ore mai târziu. Vorbim mâine dimineaţă”. A două zi, trimit un sms; “Finlanda sau pijama?” În 30 de secunde apare răspunsul pe ecran: “Categoric pijama”. Ce mă făceam dacă mama nu mă năştea cu noroc? Probabil că… Nu ne-am fi distrat aşa bine împreună în noaptea de Revelion. Mulţumesc!
Va sună cunoscut? Distracţia? Emisiunea? M-a făcut mama frumoasă? Noroc? În pijama?

×