x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Elan Schwartzenberg anunţă mutarea Realitatea TV cu tot cu Sebastian Ghiţă. Managerul Asesoft nu comentează, dar si-a luat licenţa de emisie pentru un post de televiziune numit... RTV

Elan Schwartzenberg anunţă mutarea Realitatea TV cu tot cu Sebastian Ghiţă. Managerul Asesoft nu comentează, dar si-a luat licenţa de emisie pentru un post de televiziune numit... RTV

de Robert Veress    |    30 Aug 2011   •   21:00
Elan Schwartzenberg anunţă mutarea Realitatea TV cu tot cu Sebastian Ghiţă. Managerul Asesoft nu comentează, dar si-a luat licenţa de emisie pentru un post de televiziune numit... RTV

Situatia Realitatea TV ramane incerta. Postul de televiziune este controlat de doua societati, respectiv doua persoane: Elan Schwartzenberg si Sebastian Ghita. Primul vorbeste de relocarea postului si de un partenariat cu Sebastian Ghita personal, fara societatea acestuia. Ghita se codeste sa confirme noul parteneriat si da de inteles ca relocarea este improbabila.

Elan Schwartzenberg, actionarul majoritar al Realitatea Media, societatea care detine activele postului, licenta de emisie si contractele jurnalistilor, anunta mutarea institutiei media intr-un sediu modern, detinut de compania Willbrook, in Nordul Capitalei. Mai mult, Schwartzenberg a declarat, pentru Jurnalul National, ca a ajuns la o intelegere cu Sebastian Ghita, patronul Asesoft (firma cu care Realitatea Media are incheiat un contract de management al postului Realitatea TV): 'Sebastian Ghita isi va muta si el biroul in cladirea Willbrook. Vom fi, in continuare, parteneri'.

Relocarea ar urma sa inceapa in perioada urmatoare, finalizandu-se in octombrie.

Patronul Realitatea Media a precizat ca intelegerea este cu Sebastian Ghita personal, fara sa implice compania Asesoft. Elan Schwartzenberg a refuzat sa ofere detalii despre natura parteneriatului cu Sebastian Ghita, chiar daca, asa cum a intarit, acesta nu mai face obiectul unor negocieri: 'Nu avem niciun fel de probleme, lucrurile sunt stabilite, dar detalii va vom oferi atunci cand vom decide ca e necesar'.Luni, asadar cu doar o zi in urma, Elan Schwartzenberg a declarat, pentru. paginademedia.ro 'ii voi oferi lui Sebastian Ghita o propunere mai consistenta', precizand ca este foarte multumit de relatia cu patronul Asesoft. Dar, tot Schwartzenberg spune ca este nemultumit de situatia financiara a postului de televiziune, ceea ce presupune ca este nemultumit de managementul Asesoft...

De partea sa, Sebastian Ghita nu a negat, dar nici nu a confirmat corectitudinea afirmatiilor patronului Realitatea Media. 'Daca dansul v-a spus asta, inseamna ca puteti folosi ca atare aceasta informatie. Eu nu voi comenta, nefiind parte in discutia pe care ati avut-o'.

Patronul Asesoft a refuzat sa lamureasca si propria afirmatie (ca raspuns la intrebarea. paginademedia.ro, daca se muta Realitatea TV in sediul Willbrook), conform careia 'Contractul cu Coresei spune ca trebuie sa pastrez spatiile inchiriate'.

Sebastian Ghita a obtinut, recent, licenta de emisie pentru un post de televiziune numit RTV (care este si prescurtarea Realitatea TV). A refuzat sa precizeze daca este posibil sa accepte relocarea Realitatea TV, urmand a infiinta RTV in spatiul actual. Elan Schwartzenberg vede ca improbabila o asemenea miscare, facand o aluzie ironica la adresa postului infiintat de RCS&RDS: 'Nu cred ca isi doreste un nou 10TV'.

Realitatea TV isi are studiourile in cladirea Casei Presei Libere, intr-un spatiu inchiriat de la Tipografia Coresi. Din cele spuse de dl. Ghita reiese ca rezilierea contractului cu locatorul este foarte dificila. Implicit, mutarea postului este improbabila, din perspectiva managerului acestuia.

Elan Schwartzenberg spune ca nu cunoaste si nu il intereseaza prevederile contractului cu Tipografia Coresi, acesta fiind incheiat cu Asesoft si nu cu Realitatea Media. 'Nu vad ce probleme ar fi cu relocarea. Ce s-a vehiculat, ca ar exista frictiuni intre mine si domnul Sebastian Ghita, ca as avea interdictie de intrare in sediul actual, sunt inventii. Pot muta postul oriunde doresc, pot intra si lua ce imi apartine, fara opozitia cuiva'.

Realitatea TV ocupa in spatiul inchiriat de Compania Coresi un spatiu in suprafata de 5.462 de metri patrati, plus o terasa de 1.200 mp. Contractul de inchiriere initial a fost detinut de Realitatea Media, dar, dupa un razboi in Justitie in trei, intre Realitatea Media, patronata, pe atunci, de Sorin Ovidiu Vantu, Coresi si Asesoft, ultimele doua au incheiat un nou contract.

Acum, dupa cum a afirmat Daiana Voicu, managing partner la Willbrook International, intr-un interviu pentru Capital, Realitatea TV se va muta intr-un spatiu de 3.000 de mp, dintre care studiourile vor ocupa doar jumatate. Chiria pe care o va plati Realitatea Media va fi de 45.000 de euro, lunar. Elan Schwartzenberg a anuntat ca va muta in sediul Willbrook si sediul social al postului, care actualmente se afla in cladirea Gelsor (a lui Sorin Ovidiu Vantu), de pe Spaliul Unirii.

Willbrook se afla in tratative pentru preluarea postului The Money Channel (detinut tot de Realitatea Media – Elan Schwartzenberg, dar administrat de Media Advertising & Sales), afacere pe care Daiana Voicu o vede fara legatura cu contractul de inchiriere pentru Realitatea TV.

×