x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Frankenstorm

Frankenstorm

de Sebastian S. Eduard    |    22 Noi 2012   •   18:40
Frankenstorm
National Geographic difuzează primul documentar despre distrugerile făcute de Uraganul Sandy la New Jersey şi New York de la sfârşitul lui octombrie

“Uraganul Sandy”/Documentar/National Geographic/ Premieră: 25 noiembrie, ora 22:00

National Geographic Channel anunţă difuzarea în premieră a unui documentar detaliat despre uraganul Sandy şI nemiloasa şI devastatoarea sa trecere care a cauzat moartea a peste 110 persoane şi a paralizat vieţile a milioane de oameni în mai bine de şase state americane.

Uraganul Sandy, un documentar special de o oră, având premiera în data25 noiembrie, de la ora 22:00 va fi difuzat la nivel global în această lună în 171 de ţări. Pătrundem în ochiul furtunii pentru a înţelege cum vânturi de 145 km/h şi ploi torenţiale s-au dezlănţuit lăsând mii de oameni fără adăpost şi alte milioane fără electricitate – cele mai afectate fiind comunităţile din New Jersey şi New York, care sunt în continuare zdruncinate în urma catastrofei. Pentru prima oară, descoperim cum această furtună – denumită de o parte a presei americane Frankenstorm – s-a dezvoltat şi s-a înteţit, secerând vieţile a aproape 200 de oameni din Caraibe până pe coasta de est a Statelor Unite şi descoperim mai multe amănunte despre imprevizibilitatea furiei naturii în secolul al XXI-lea.
   
Relatări. Documentarul aduce laolaltă relatările celor care au reuşit să scape cu viaţă în urma devastatoarei furtuni, ale celor din echipele de intervenţie, ale experţilor meteorologi şI vânătorilor de furtuni. Unul dintre materialele video create de amatori înfăţişează o explozie la centrala electrică ConEd din New York. ”Părea ceva extras dintr-un film ştiinţifico-fantastic şI toată lumea urla”, explică John Mattiuzzie, realizator de documentare şi locuitor din Brooklyn.

”Uraganul Sandy s-a dovedit a fi o calamitate naturală de proporţii istorice – monstruoasă ca magnitudine, şocantă ca grad de distrugere şI capabilă să remodeleze un întreg peisaj urban”, afirmă Hamish Mykura, vicepreşedinte şi director al diviziei de conţinut internaţional pentru NGCI.

×