x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Mihaela Rădulescu: "Nu am supărări, dar am memoria bună"

Mihaela Rădulescu: "Nu am supărări, dar am memoria bună"

de Anca Nicoleanu    |    10 Apr 2011   •   14:30
Mihaela Rădulescu: "Nu am supărări, dar am memoria bună"

Vedeta tv nu-i uită pe cei care au avut momentele lor de lipsă de respect faţă de ea şi de familia ei, dar acest fapt nu activează, sub nici o formă, vreo dorinţă de răzbunare din partea ei. Rădulescu s-a despărţit de echipa ei de la "Duminica în familie", pregăteşte un volum inedit pe care-l va lansa la următorul târg de carte şi pleacă în vacanţa de Paşti cu Ayan şi Elan. Mărturiseşte că nu există nimic care să o determine să se întoarcă definitiv în România, că nu-şi va scrie niciodată memoriile şi se abţine să comenteze scandalurile momentului, Pepe-Oana, Iri-Moni, "căci consecinţele de a-ţi exprima cinstit un punct de vedere pot dăuna grav sănătăţii, în România". Mihaela Rădulescu a filmat în aceste zile, pentru Antena 1, două emisiuni de sărbătoare care se vor difuza de Paşti, având-o ca producător pe Dana Mladin.

Jurnalul Naţional: După mulţi ani, filmezi pentru Antena 1 cu altcineva decât cu producătoarea Corina Voicu. De ce nu mai faci echipă cu ea şi cu echipa ta dintotdeauna?
Mihaela Rădulescu: E prima dată când au plecat ei în altă direcţie, nu eu. Au ales alt post de televiziune şi oricât ne-am dorit reciproc să lucrăm mai departe, a trebuit să refuz ofertele lor şi ale altora, din unicul motiv căruia îi sunt consecventă - nu mai pot să mă angajez în nici un proiect permanent, pentru că locuiesc cu fiul meu în altă ţară, unde el merge la şcoală şi nu-l pot lăsa de izbelişte. Fug rar de lângă el, doar pentru o zi-două, ca să mă ocup fie de vreo filmare, fie de magazinele mele, fie de vreun eveniment caritabil sau unul social, la care sunt solicitată ca MC.

Ai filmat cu Dana Mladin pentru două emisiuni de sărbătoare care se vor difuza de Paşti. Ce momente speciale vor descoperi telespectatorii, dacă se vor uita la ele?
Vor descoperi o emisiune bine gândită, performant filmată şi cu invitaţi din liga cea mai valoroasă. Mi-a făcut mare plăcere să revăd artişti alături de care am evoluat profesional - Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Rodica Popescu Bitănescu şi Sofia Vicoveanca, Cristina Stamate şi Adriana Trandafir, dar şi să remarc cât de frumos au evoluat mai tinerii Andreea Bălan, Anda Adam, Connect- R. M-au uimit mulţi dintre invitaţii acestor două ediţii speciale de Paşte, mai ales pentru că au făcut cu totul altceva decât ceea ce le-a adus celebritatea. Am să dau doar un exemplu, deşi emisiunile sunt pline de astfel de ipostaze inedite - Iftimoaie a schimbat K 1-ul pe actorie, interpretând cu talent un monolog al maestrului Horaţiu Mălăele. O să vedeţi, e emotionantă fiecare evoluţie şi se va râde copios, garantez. Ne-am construit emisia pe texte umoristice celebre, doar că le vor interpreta actori minunaţi, alături de vedete care n-au nici o legatură cu actoria.

Ai spus că nu eşti dispusă să te întorci în ţară pentru un proiect permanent în televiziune. Există totuşi ceva pentru care te-ai întoarce definitiv?
Nu. Am avut norocul să-i ofer copilului altă şansă de pornire în viaţă şi nu vreau să ratez nimic din această perspectivă.

Crăciunul îl petreci întotdeauna în familie, în România. Dar Paştele?
Sărbătorim şi Paştele creştin în familie, dar şi Paştele evreiesc, alături de fiul meu şi de familia tatălui lui. Câteodată reuşim să ne organizăm şi să fim împreună, cu toţii, dar anul acesta, de exemplu, am ales să facem o vacanţă în trei - eu, Ayan şi Elan, exact pe perioada Paştelui.

Cum stai cu scrisul la romanul pe care-l pregăteşti?
Nu stau! (râde) Scriu, dar nu mă grăbesc, căci romanul e deja o întreprindere care cere mult mai multă migală şi pricepere. Voi lansa la Târgul de carte un volum inedit, dar la roman încă mai lucrez.

Apropo de scris, ai de gând, cândva, să-ţi scrii memoriile?
Nu. Dar evacuez o bună parte din trăirile mele şi le descarc în personajele pe care le creez în cărţi. Nu cred că mi s-au întâmplat lucruri grozave, măreţe, lucitoare şi acaparante pentru vreun cititor, nu mă vad povestindu-mă, ci spunând poveşti prin personajele mele.

De ce anume sau de cine ţi se face dor adesea când eşti la Monaco?
De oamenii dragi mie. Şi de dulceaţa de cireşe amare de la bunica. Şi de bomboanele cu stafide, care nu există decât în România. Şi de meseria mea, de multe ori.

Dincolo de declaraţiile pentru presă, nu regreţi în adâncul sufletului tău că stai departe de iubitul tău, de prieteni, de televiziune, de toate ale tale de aici?
Nu, nu trăiesc în închisoarea regretelor, e pierdere de vreme şi de energie. Pot activa nostalgii, pot perfecta doruri năprasnice, dar nu regret, nu e un sentiment cu care să convieţuiesc vreodată. Privirea în urmă e doar ca să văd de unde am pornit şi să nu uit oameni, repere pe care mă sprijin.

Vii aşadar doar pentru proiecte speciale. Ai o condiţie fizică de invidiat. Şi aptitudini pentru dans. În plus, eşti receptivă la nevoile celorlalţi. Ai accepta, în cazul ăsta, o propunere de participare la "Dansez pentru tine"?
Greu de răspuns... E atâta muncă şi atâta timp de dedicat unei astfel de prezenţe, încât poate că acesta ar fi singurul motiv pentru care n-aş putea. Sunt o mare admiratoare a exprimării prin dans şi acolo lucrează nişte artişti desăvârşiţi, îi admir şi le savurez creaţiile coregrafice.

Erai pasionată de olărit. Îţi plăcea să regizezi clipuri muzicale. Şi spectacole. Să faci documentare. Ai abandonat toate pasiunile astea?
Nu prea îmi rătăcesc pasiunile reale... Dar nici una dintre cele enumerate de tine nu e o activitate zilnică, sunt meteoriţii mei profesionali, apar când aşteptările sunt derutante, cel puţin pentru alţii. Mă ştii bine, nu stau degeaba, nu trăiesc vegetând, nu am metabolism pentru aşa ceva. Sunt acelaşi om de acţiune, de căutare permanentă, de curiozitate constantă. Nu m-au schimbat nici soarele din Monaco, nici lumea de aici, nici relaxarea unora din jur.

Îţi doreai şi să pui umărul la găsirea unei moderatoare care să-ţi urmeze la "Duminica în familie".
Asta nu prea pot să fac de la distanţă. Sper să existe undeva o fată ambiţioasă, muncitoare, dornică să evolueze, nu numai să fie celebră din nimic. Şi să se remarce singură, dacă-şi doreşte să devină o profesionistă, nu încă una dintre pozele din ziarele colorate.

Mai eşti supărată pe aceia cu care ai avut divergenţe, mai mult sau mai puţin violente, înainte să pleci din România, inclusiv pe Andreea Marin şi Lucian Mîndruţă?
Cine sunt oamenii aceştia în viaţa mea ? Cred, cu tot respectul, că... nimeni. Nu încap nici la priorităţi, nici la pasiuni, nici în familia mea, nici între prietenii mei. Nu am supărări, dar am memoria bună şi reţin că au avut momentele lor de lipsă de respect faţă de mine şi faţă de familia mea. Asta nu activează în mine, sub nici o formă, vreo dorinţă de răzbunare, de "pay-back", doar că nu mă văd mergând la picnic cu ei. (râde)

Nu ştiu cât ai stat în România de data asta, dar cred că a fost imposibil să nu afli subiectele momentului: scandalurile Pepe-Oana, Iri-Moni. Certurile din trecut ale divelor Rădulescu-Marin şi momentul divorţului tău de Elan pălesc, din punct de vedere al "armelor" folosite într-un scandal mediatic, în comparaţie cu scandalurile de-acum. Cum vezi lucrurile astea acum, privindu-le detaşat?
Nu îndrăznesc să comentez, e atât de periculos şi de ameţitor să-ţi dai cu părerea despre vieţile altora... Îmi pasă, am avut momentele mele de revoltă, mai ales în direcţia unui personaj ridicol de... mic, în sensul atât moral cât şi fizic. Dar am decis să-mi văd de viaţa mea, căci consecinţele de a-ţi exprima cinstit un punct de vedere pot dăuna grav sănătăţii, în România.

Huidu şi Teo au avut grele cumpene de trecut în ultimele luni. Ai ţinut legătura cu ei în această perioadă?
M-am rugat pentru sănătatea lor. Şi am făcut ce am simţit, dar nu intru în detalii.

Îţi place noua asistentă de la Neatza?
Sigur că-mi place! Sper doar să ia mult mai în serios decât altele şansa pe care o are. Sper să-i placă televiziunea, nu numai celebritatea.

×
Subiecte în articol: Mihaela Radulescu