x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Muzica Regelui

Muzica Regelui

04 Oct 2011   •   08:24
Muzica Regelui

La multi ani Majestate! Intr-un moment istoric va aducem un cadou regal: Muzica Regelui. Un album in care veti descoperi melodiile preferate de Rege si Regina de-a lungul anilor, alaturi de povesti despre muzica si imagini nepublicate pana azi. Un album care dezvaluie crampeie din viata si gandurile Familei Regale a Romaniei. Un proiect Jurnalul National si editura Curtea Veche.

Melodiile preferate ale Regelui Mihai I, reunite pe un CD de colectie numit sugestiv Muzica Regelui, vor sta alaturi de un scurt volum ce cuprinde cateva povesti biografice din viata Majestatii Sale...

CD-ul este lansat cu ocazia celei de-a 90-a aniversari a Regelui Mihai I, pe care Majestatea Sa o va sarbatori pe 25 octombrie si cuprinde 15 melodii in interpretari de exceptie: “Concertul pentru pian nr. 1 al lui Franz Liszt si opusuri beethoveniene, Bolero de Maurice Ravel, tangouri interpretate de Boston Symphony Orchestra, muzica usoara a lui Bing Crosby'...

Paginile care insotesc aceste melodii sunt publicate in varianta bilingva romano-engleza si sunt ilustrate cu fotografii inedite. Muzica Regelui – povestile si piesele selectate – recreeaza o parte din atmosfera deceniilor trecute. Serate muzicale in jurul unui pick-up, muzica clasica, concerte simfonice si bomboane de ciocolata oferite de Yehudi Menuhin la un pranz la vila sa din Elvetia.

Principele Radu al Romaniei povesteste cum Regele Mihai isi aminteste simfonii impresionante sau orchestre care l-au lasat cu lacrimi in ochi. Cat de dificil a fost sa se desparta de Romania, dezamagirea, singuratatea si izolarea simtite... Dar si modernitatea vietii de acum, cand Majestatea Sa si Regina Ana a Romaniei asculta CD-uri, privesc pe Youtube si vorbesc cu Principesele pe Skype.

CD-ul este “un omagiu adus muzicienilor care au facut posibila aceasta muzica si Regelui cu minunata sa personalitate, fiind, totodata, si un gand bun adresat tuturor celor care vor decide sa-si aseze pe raft acest disc.' La multi ani! (Principele Radu al Romaniei)

×
Subiecte în articol: mass-media