x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Realitatea Media îşi cere insolvenţa. Update: Vezi ce spune Sebastian Ghiţă, administratorul Realitatea TV

Realitatea Media îşi cere insolvenţa. Update: Vezi ce spune Sebastian Ghiţă, administratorul Realitatea TV

05 Sep 2011   •   09:31

Update

Sebastian Ghita, patronul Asesoft - societatea care asigura managementul Realitatea TV, a declarat pentru Jurnalul National ca nu este implicat in decizia patronatului postului de televiziune si s-a exprimat critic la adresa acestuia: "Stiam de intentia domnului Elan Schwartzenberg si a societatii pe care o reprezinta, Bluelink Comunicazione. Starea de insolventa e o etapa in viata unei companii. E posibil ca Realitatea Media sa fii ajuns aici din cauza datoriilor. Imi pastrez contractul de management. Detinatorii adevarati ai unui post ca Realitatea TV sunt telespectatorii, nu orice firma care nu are habar ce inseamna industria de media".

Elan Schwartzenberg nu a putut fi contactat pana la ora redactarii acestui articol.

Anul trecut, Realitatea Media si-a redus numarul de salariati de la 1.026, cati inregistra in 2009, la 796 de persoane angajate. De asemenea, in 2010, cifra de afaceri a companiei a scazut de la peste 127 de milioane de lei, cat inregistra in 2009, la peste 97,4 milioane de lei, scrie dailybusiness.ro

Pe site-ul Tribunalului Bucuresti exista de la inceputul anului inca 6 dosare in care diversi creditori au solicitat insolventa Realitatea Media SA. Intre timp, unii creditori ca Earth Television Network, Media Image Group si Sports News Television si-au retras plangerile.

Procesele intentante de firma de paza PSV Trust Security si furnizorul de echipamente de televiziune Marbo Trade au ca prim termen de judecata datele de 5 octombrie, respectiv 22 noiembrie. Primul termen de judecata in dosarul in care Realitatea Media isi cere singura insolventa este de 7 septembrie.

Procedura de insolventa nu presupune neaparat intrarea in faliment.

Citi articolul in intregime, AICI

×
Subiecte în articol: mass-media