x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Schwartzenberg şi Ghiţă s-au menajat la CNA. Singura dispută clară: echipamentele din Casa Presei

Schwartzenberg şi Ghiţă s-au menajat la CNA. Singura dispută clară: echipamentele din Casa Presei

25 Oct 2011   •   10:24
Schwartzenberg şi Ghiţă s-au menajat la CNA. Singura dispută clară: echipamentele din Casa Presei

Noaptea a fost, se pare, un sfetnic bun pentru cei doi combatanti ai razboiului mediatic generat de dorinta de control a postului Realitatea TV. Elan Schwartzenberg si Sebastian Ghita s-au vazut luni seara tarziu, la un restaurant, au plecat dand declaratii in doi peri jurnalistilor prezenti, dar azi, la CNA, au fost ca doi bull-terrieri transformati in bichoni maltezi. Adica, nu au aruncat cu acuze reciproce dure, cum era de asteptat, ci s-au caznit sa-si explice atitudinea fata de CNA, pe care l-au ocolit in procesul de 'mitoza' a televiziunii de stiri.

'Regret incidentul de duminica de la ora 18.00 (cand emisia Realitatea TV din Casa Presei a fost intrerupta, fiind inlocuita cu emisia dintr-un cort din sediul Willbrook, realizata de alta echipa redactionala – n.r.) dar a fost unica posibilitate de a intra si de a lua ceea ce imi apartine. Nu am gasit alta solutie de a intra in normalitate. Promitem sa nu mai repetam acest lucru', a declarat Elan Schwartzenberg, citat de paginademedia.ro.

'Noi am functionat timp de 6 luni de zile acolo si nu ne gandeam ca trebuie sa ne reautorizam peste noapte, duminica seara ne-a fost greu sa reactionam si sa trimitem si noi cerere de autorizare la opt seara. Astazi dimineata am depus toate documentele', s-a scuzat si Ghita.

Membrul CNA Narcisa Iorga i-a certat pe amandoi afaceristii media:

'Amandoi v-ati manifestat ingrijorarea pentru jurnalistii celor doua posturi, dar niciunul nu v-ati referit la publicul care nu mai stie ce sa inteleaga. Dumneavoastra va rezolvati o chestiune de afaceri pe spatele unor jurnalisti care sunt o masa de manevra si care nu au niciun drept'. Elan Schwartzenberg a replicat: 'Imi cer scuze ca mi-am aparat proprietatea. Telespectatorul vede aceeasi Realitatea TV, pe care o detin in nume propriu nu in numele soferului (apropo la faptul ca persoana fizica asociata in RTV Satellite Net, firma ce detine noul post RTV, este Tronaru, soferul lui Sebastian Ghita). Nu cred ca ii dau telespectatorului nimic altceva decat a vazut 10 ani acolo'.

Patronul Realitatea Media a adaugat ca 'Echipamentele care se afla la sediul de la Piata Presei Libere sunt in proportie de 99% ale noastre', fapt negat de Sebastian Ghita: 'Echipamentele sunt proprietatea Asesoft'.

'A autoriza o statie care functioneaza cu personalul si echipamentele noastre este o haiducie', a mai spus Schwartzenberg. 'Cat priveste denumirea, sigla si licenta, noi avem un certificat de la OSIM si o sigla inregistrata la CNA. Daca sunt aspecte care trebuie modificate o vom face. Nu exista nicio intentie sa eludam sau sa trecem in vreun fel pe langa lege', a raspuns Ghita.

×