x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cântecele celebre în spatele cărora se ascund amintiri dureroase

Cântecele celebre în spatele cărora se ascund amintiri dureroase

04 Sep 2016   •   11:30
Cântecele celebre în spatele cărora se ascund amintiri dureroase

Cele mai bune cântece sunt cele care îţi ating o coardă sensibilă. Cele fără o semnificaţie anume au şi ele meritul lor prin ritm sau altceva, dar în istorie vor rămâne cele apropiate de adevăr, totuşi acest adevăr îi poate costa pe artişti amintirea unor experienţe mai dureroase decât însuşi cântecul.

 

  1. "Tears in Heaven" de Eric Clapton

Cântecul a fost lansat iniţial pentru coloana sonoră a filmului „Rush”, dar Clapton l-a scris într-o perioadă de suferinţă a vieţii sale, ulterioară morţii fiului său de 4 ani, Connor. Tragedia l-a lovit în timpul unei alte perioade de doliu, după moartea managerului Stevie Ray Vaughn.

  1. "All My Love" de Led Zeppelin

Când fiul de 5 ani al solistului Robert Plant a murit din cauza unei boli la stomac, artistul s-a retras din trupă pentru a sta cu familia şi a luat în considerarea reprofilarea spre învăţământ. Chitaristul Jimmy Page l-a convins să se întoarcă şi al optulea album al lor a inclus cântece dedicate fiului lui Page printre care şi "All My Love".

  1. "Hurricane" de Bob Dylan

Artistul a scris imnul de protest după ce l-a vizitat la închisoare şi a discutat cu fostul boxer Rubin „Uraganul” Carter. Sportivul a fost închis pentru o triplă ucidere din 1966 din motive mai mult rasiste, dovezile lipsind.


4."Sunday Bloody Sunday" de U2

Inspiraţia pentru cântec a fost aparent masacrul produs când nişte soldaţi englezi au împuşcat protestatari pentru drepturile omului în 1972. Totuşi trupa susţine că este vorba de mai mult de atât. „Există oameni care mor din ură şi în amărăciune în fiecare zi. De ce?” spune toboşarul Larrz Mullen Jr.

 

  1. "Jeremy" de Pearl Jam

Jeremy Wade Delle a fost un tânăr de 16 ani care s-a împuşcat în faţa clasei sale. Vocalistul Eddie Vesser a spus că îi pare rău că există un motiv pentru a scrie acest cântec şi adaugă că muzica din anii 70-80 a ignorat copiii şi faptul că ei nu au fost ghidaţi este trist.

  1. "Shine On You Crazy Diamond" de Pink Floyd

Cântecul este despre unul dintre membrii fondatori ai trupei, vocalistul Syd Barret, acesta a fost exclus după o cădere nervoasă datorată consumului în exces de LSD. Barret a vizitat studioul foştilor colegi chiar când înregistrau acest cântec, dar ei nu l-au recunoscut la început deoarece avea părul şi sprâncenele rase.

  1. The Beatles cu "A Day in the Life"

Paul McCartney a scris partea sa din versuri după amintiri din tinereţe, dar Lennon s-a inspirat din moartea unui prieten, Tara, moştenitor al familiei Guiness. După moarte a avut loc o confruntare pentru custodia copiilor lui Tara între mama lor şi bunica de pe tată.

  1. "Peace Frog" a The Doors

Acest single din al cincelea album al trupei, Morrison Hotel, este inspirat dintr-un accident la care Jim Morrison a fost martor în copilărie.

9. "People Who Died" de Jim Carroll Band

Cântecul reprezintă exact ce spune titlul, este vorba de oameni din viaţa lui Carroll care au murit din cauze precum sinucidere, abuz de droguri sau au căzut la datorie în Vietnam.

Sursa: Grunge

×