x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cei mai frumoşi cântăreţi din lume, între pop şI operă

Cei mai frumoşi cântăreţi din lume, între pop şI operă

de Alex Revenco    |    17 Sep 2012   •   16:17
Cei mai frumoşi cântăreţi din lume, între pop şI operă

Dupa ce au ajuns vedete in lumea intreaga, tenorul american David Miller, cantaretul francez de muzica pop Sebastien Izambard, baritonul spaniol Carlos Marin sI tenorul Urs Buhler din Elvetia au pornit sa cucereasca publicul din inca alte zece capitale europene sI nu numai. Este vorba despre actuala etapa a turneului mondial, cu spectacole in locuri unde Il Divo canta pentru prima oara: "acum mergem in tari pe care nu le-am vazut niciodata, mai ales cele din estul Europei. In toate marile capitale estice, precum Praga, Bucuresti, Sofia, vrem sa vizitam 'orasul vechi', in Varsovia ne-a placut foarte mult, am facut numeroase fotografii, multe la aceeasi cladire, a fost foarte frumos' a spus Urs, intr-o scurta conferinta de presa, tinuta inainte de concertul de la Praga. Intrebat daca e vreo problema pentru Il Divo ca va canta in Piata Constitutiei, in aer liber, grupul fiind obisnuit sa cante in sali de concerte, Urs a zis urmatoarele: "Problema e vremea, daca e frumos afara atunci e in regula. Mai e sI un alt aspect, acustica in general e mult mai buna intr-o sala decat intr-un concert open air, unde sunetul nu poate fi controlat la fel de bine. Important este ca publicul sa fie multumit de sunet, noi cantam chiar daca nu auzim ce!'.

David a explicat de ce, dupa noua ani de concerte, Il Divo ajunge abia acum in estul Europei: "de la inceput, managementul nostru, impreuna cu casa de discuri au ales tarile unde discurile noastre se vindeau cel mai bine. Din pacate, in Europa de Est, vanzarile sunt mici sI de aceea nu am venit aici pana acum. Dar vazand pe twitter sI facebook reactia fanilor din est, am propus managementului sa mergem sI acolo. Iar raspunsul a fost, de ce nu ?'. Intrebat daca la Bucuresti, Il Divo va pregati ceva special, avand in vedere ca vine pentru prima data in Romania, David a fost categoric:'Nu, show-ul este show, e acelasi in Germania, Asia sau America. Noi pregatim egal toate concertele, pana acum am fost in treizeci sI trei de tari, iar in Romania, Rusia sau Turcia, va fi acelasi concert. Important este ca publicul est european sa inteleaga versurile, mai ales ca noi cantam in engleza, dar sI in spaniola, italiana sau franceza.'

In Il Divo & Orchestra Concert World Tour 2012- 2013, cei patru solisti canta piese celebre din repertoriul international (Frank Sinatra, Cher, Sarah Brightman, Celine Dion, Toni Braxton, teme din musicalurile 'Moulin Rouge', 'West Side Story', 'Evita') dar sI compozitii proprii de pe noul album, 'Wicked Game' (2011). Dar iata lista cantecelor din concertul de la O2 din Praga: Actul I- Come What May, Dove L'Amore, Adagio, Nella Fantasia, Si Tu Me Amas, Don't Cry For Me Argentina, Everytime I Look At You, Passera, Unchained Melody (Senza Catene), My Way (pauza de 20 de minute). Actul al II-lea: Senza Parole, Melanconia (Wicked Game), La Vida Sin Amor, Mama, Hallelujah, Llorando (Crying), Ven A Mi (Stay), Regresa A Mi (Unbreak My Heart), Pour Que Tu M'aimes Encore, Somewhere; La bis- Time to Say Goodbye.

Il Divo inseamna in limba italiana cantaret divin iar grupul a luat fiinta in 2004, la Londra, la initiativa starului TV Simon Cowell. Dupa o selectie la nivel mondial ce a avut loc intre 2001 sI decembrie 2004, Cowell i-a ales pe cei patru sI i-a pus sa semneze cu propria sa casa de discuri, Syco Music.

×