x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” lansează RETROSPECTIVA VIDEO 2020

Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” lansează RETROSPECTIVA VIDEO 2020

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Feb 2021   •   15:45
Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” lansează RETROSPECTIVA VIDEO 2020

Începând din acest week-end, pagina oficială de Facebook și canalul de Youtube ale Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” vor readuce în atenția publicului momente de înaltă performanță artistică susținute de ansamblurile sale în concertele din anul 2020.

 

                Deși puternic afectată de criza sanitară, activitatea concertistică desfășurată fie online, fie live – în aer liber sau în interiorul sălii de concert –, în transmisiune directă sau în concerte înregistrate, a fost susținută de-a lungul anului 2020 ca un gest de curaj şi credinţă în menirea artistică din partea managementului unor instituții de cultură și respectiv a tuturor artiștilor implicați în aceste proiecte.

 

                Adevărat vârf de lance în mesajul de fidelitate față de public și de pasiune pentru actul artistic au fost proiectele de anvergură susținute de Orchestrele Naționale de Tineret ale României, alături de Ansamblul Violoncellissimo și Cvartetul Arcadia, la care se adaugă concertele Corului de Cameră Preludiu și ale Ansamblului de Muzică Contemporană Archaeus, care au menținut cu mult curaj contactul cu publicul și cu activitatea artistică, într-o perioadă plină de dificultăţi.

 

                Răsfoind toate aceste pagini de istorie recentă ale vieții noastre culturale, RETROSPECTIVA VIDEO 2020 reaminteşte o parte dintre cele mai strălucitoare momente ale ultimului an. În acest sens, violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, managerul a Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” mărturisește: „Anul 2020 i-a îndepărtat pe artiști de publicul iubitor de muzică și de artă în general. Puținele concerte desfășurate cu public și mult mai numeroasele evenimente culturale cu public, dar transmise online, ne-au demonstrat tuturor câtă nevoie avem unii de alții. Câtă nevoie avem de emoțiile trăite împreună în sălile de spectacol și în spațiile de concert adecvate.”

 

 

×