x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica VIDEO - Coldplay a lansat o piesă destinată aniversării de 40 de ani a solistului Chris Martin

VIDEO - Coldplay a lansat o piesă destinată aniversării de 40 de ani a solistului Chris Martin

03 Mar 2017   •   11:20
VIDEO - Coldplay a lansat o piesă destinată aniversării de 40 de ani a solistului Chris Martin

Grupul britanic Coldplay a dezvăluit joi o piesă surpriză, "Hypnotised" - o baladă acompaniată de pian, destinată aniversării de 40 de ani a solistului Chris Martin, informează AFP. Single-ul deschide noul lor album "Kaleidoscope", aşteptat pentru data de 2 iunie. 

După un intro atmosferic, care aminteşte de islandezii de la Sigur Ros ,"Hypnotised" se transformă într-o baladă rock mai clasică, în care Chris Martin mărturiseşte fanilor că nu va fi niciodată "un sfânt" şi că îşi găseşte mântuirea prin iubire. Melodia este însoţită de un videoclip realizat dintr-o juxtapunere de decoruri naturale, în culori pastelate. 

"Kaleidoscope", a explicat Coldplay, va fi un album "frate" al ultimului album al grupului, "A Head Full of Dreams", lansat în 2015, care conţinea doar o melodie intitulată "Kaleidoscope". Playlistul acestui mini-album include, de asemenea, single-ul "Something Just Like This", rezultatul unei colaborări recente cu grupul de muzică electronică The Chainsmokers şi alte trei alte melodii, care nu au fost încă prezentate publicului. Grupul, care a cunoscut un imens succes internaţional de la primul său album, "Parachutes" (2000), sugerase că "A Head Full of Dreams" ar putea fi cântecul său de lebădă, adaugă Agerpres.


Trupa este în prezent într-un turneu maraton în întreaga lume, care îi va duce în Asia începând cu 31 martie, înainte de a se întoarce de Europa şi America de Nord. Coldplay va cânta, de asemenea, pe 6 iulie, la "Global Citizen Festival" din Hamburg, un eveniment dedicat luptei împotriva sărăciei. 

Formaţia a vândut peste 100 de milioane de albume şi a câştigat numeroase premii. Printre melodiile lor cele mai cunoscute figurează "Yellow", "Viva la Vida", "Clocks", "Princess of China" şi "A Sky Full of Stars".

×
Subiecte în articol: coldplay single