x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert extraordinar susținut de Antal Zalai (vioară) și Balázs Boda (pian)

Concert extraordinar susținut de Antal Zalai (vioară) și Balázs Boda (pian)

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Mai 2019   •   14:44
Concert extraordinar susținut de Antal Zalai (vioară) și Balázs Boda (pian)

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 11 mai 2019, de la ora 18.00, în Sala Scoarțelor a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, la concertul extraordinar susținut de Antal Zalai (vioară) și Balázs Boda (pian).
În program lucrări de: Richard Strauss, Jan Sibelius, Henryk Wieniawski, Pablo de Sarasate.

La doar 15 ani, în 1996, violonistul maghiar Antal Zalai devenea cunoscut publicului internaţional prin interpretarea Concertului de vioară nr.1 semnat de Béla Bartók la concertul de gală prilejuit de cea de-a 80-a aniversare a Lordului Yehudi Menuhin, celebrul violonist, elev al lui George Enescu, eveniment derulat la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta. De la celebra sală vieneză de concerte Musikverein, la sala Filarmonicii din Berlin sau concerte în aer liber în Central Park (New York), Antal Zalai şi-a construit o frumoasă carieră internaţională. A început studiul viorii la vârsta de 5 ani, iar în 2009 a absolvit studiile Conservatorului Regal de la Bruxelles. În 2008 şi-a făcut debutul în Marea Britanie, la Liverpool, unde a interpretat alături de Royal Liverpool Philharmonic concertul de vioară semnat de Glazunov. În acelaşi an a fost invitat să interpreteze aceeaşi partitură în sala filarmonicii din Berlin, alături de Deutsches Symphonie-Orchester. A susţinut numeroase recitaluri în prestigioase săli de concert din întreaga lume: Carnegie Hall New York – Weill Recital Hall, Kennedy Center Terrace Theater -Washington D.C., marea sală a Conservatorului din Moscova, Victoria Hall (Geneva), Chan Centre for the Performing Arts – Vancouver etc.

Balázs Boda s-a născut în 1976, a studiat pianul la Facultatea de Muzică din Budapesta și, în prezent, este professor universitar Doctor la Facultatea de Muzică din cadrul Universitătii din Debrețin. În timpul studiilor sale la Colegiul Național Chopin a fost laureat al Piano Competition III din anul 1999. După absolvire, și-a perfectionat studiile la Universität für Musik din Graz 2001-2002. Din anul 2003 este profesor de discipline obligatorii în pian. În plus, și-a continuat acompaniamentul de pian la Școala de muzică Kodály Zoltán până în 2004-2009. În calitate de solist și acompaniator de pian, el interpretează adesea în Sala de concerte a orașului și este invitat să concerteze în marile orașe din Europa.

 

×