x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica De Întâi Decembrie Sibiul vine la București. La Ateneu!

De Întâi Decembrie Sibiul vine la București. La Ateneu!

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Noi 2019   •   16:33
De Întâi Decembrie Sibiul vine la București. La Ateneu!

Am început curajos stagiunea Beethovenescu, ne-a ajutat Perjovschi să devenim vizibili, sperăm să vă încânte entuziasmul fiecărui concert.

 

Pentru că vă simțim aproape de noi, vă divulgăm încă o surpriză. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu oferă românilor în premieră Concertul Dedicat Zilei Naționale a României, la Ateneul Român din București.

 

Vă asteptăm duminică, ÎNTÂI DECEMBRIE 2019, ora 19.00, la ATENEUL ROMÂN.

Filarmonica Sibiului va fi dirijată de Cristian LUPEȘ având doi soliști spectaculoși: Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție).

“Pentru primul meu întâi decembrie sibian vă invit să simțim România ca pe o țară a artiștilor talentați, a pictorilor inspirați, a tinerilor curajoși și nonconformiști. Prietenii de la Artmark aduc în Sibiu patrimoniul artistic vizual și muzicienii din toată țara construiesc pe cele două scene (Thalia si Ateneu) concertul reprezentativ al Zilei Naționale a României.   Datorăm această performanță sprijinului acordat de către publicul sibian, calității muzicienilor, televiziunii Trinitas dar si deschiderii culturale unice demonstrate constant de către Consiliul Județean Sibiu. La Filarmonică vom trăi împreună țara pe care ne-o dorim și vom schimba perspectiva cu care privim și ascultăm la această sărbătoare. Haideți să sărbătorim cu responsabilitatea unor promisiuni pe care va trebui să le împlinim în viitor.“  Cristian Lupeș, Managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, curatorul programului, dirijor.

 

 

PROGRAM:

29 noiembrie - 1 decembrie:

Expozitie Artmark Sala Thalia - Sibiu. Intrare liberă

 

30noiembrie Sala Thalia Sibiu, ora 19.00

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale ÎNTÂI Decembrie: intrare pe bază de invitatie

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor Cristian Lupeș

Soliști: Sorin Petrescu si Doru Roman

 

1 decembrie: Ateneul Român București, ora 19.00

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale ÎNTÂI Decembrie

 

1 decembrie: Piața Mare Sibiu, ora 19.00

Transmisiune Live a concertului de la Ateneu.

 

 

 

Programul muzical cuprinde:

"Concerthymn" de Liviu Dănceanu

"Percutance" de Gabriel Mălăncioiu

"Scenă pastorală română" de Andrei Tănăsescu

"Ciuleanda" (orchestrație Sorin Petre) de Andrei Tănăsescu

"POEMA ROMÂNĂ" de George ENESCU

 

Concertul de la Ateneu face parte dintr-un amplu program al Filarmonicii de Stat Sibiu, dedicat zilei de 1 Decembrie și desfășurat la Sibiu și București, în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie. Programul cuprinde o expoziție de pictură, la Sibiu, cu lucrări celebre semnate de pictori români precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Aman, Nicolae Tonitza - lucrări originale, provenite din colecții private -, concerte simultane la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu și la Ateneul Român, transmisiune live, la Târgul de Crăciun Sibiu, a concertului de la Ateneul Român. Expoziția de pictură, de la Sibiu va fi urmată de o licitație, ambele fiind organizate de Artmark.

 

 

 

×