x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Diva Anna Netrebko, vindecată de Covid, s-a întors la Teatro alla Scala, într-un concert extraordinar

Diva Anna Netrebko, vindecată de Covid, s-a întors la Teatro alla Scala, într-un concert extraordinar

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Oct 2020   •   10:31
Diva Anna Netrebko, vindecată de Covid, s-a întors la Teatro alla Scala, într-un concert extraordinar
Sursa foto: Frumoasa soprană Anna Netrebko a revenit pe scena La Scala, sub bagheta lui Riccardo Chailly.

În Italia, regina belcanto, Anna Netrebko, a revenit zilele trecute pe scena La Scala, după izolarea cauzată de virusul Covid, la aproape un an după ce interpretase pe marea scenă italiană Tosca.

 

Frumoasa soprană Anna Netrebko a revenit pe scena La Scala, sub bagheta lui Riccardo Chailly.

În 21 octombrie, publicul a avut bucuria de a o reasculta într-un un Concert extraordinar, împreună cu Orchestra della Scala, sub bagheta lui Riccardo Chailly, într-o selecție din operele lui Verdi, Puccini, Ponchielli și Cilea, interpretând rolurile unor mari eroine feminine: de la Aida, la Elisabeta,  până la Gioconda, Adriana Lecouvreur, Madama Butterfly sau Manon Lescaut.

 

Concertul va fi reluat și în data de 20 februarie 2021, de data aceasta, cu opere germane.

 

 

Anna Netrebko, într-un Recital extraordinar, în data de 21 octombrie, alături de Orchestra della Scala, din Milano.

 

În 15 noiembrie, artista va fi din nou la Milano, pentru un Recital extraordinar în care se va prezenta fără orchestră, dar împărțind scena cu artiști renumiți, într-un concert ce va cuprinde lieduri și arii din repertoriul rus, german și francez – opere compuse de Serghei Rahmaninov, Nikolai Rimski-Korsakov, Richard Strauss, Claude Debussy, Marc-Antoine Charpentier, Piotr Ilici Ceaikovski, Ruggero Leoncavallo, Gabriel Fauré, Antonín Dvořák, Moore, Jacques Offenbach - prin care publicul va avea ocazia să descopere noi fațete ale ariei sale vocale.

 

 

 

 

În aceste Concerte de excepție, soprana Anna Netrebko va cânta alături de Malcolm Martineau (pianoforte), Elena Maximova (mezzosoprană) și Giovanni Andrea Zanon (violă).

 

Semn al unei determinări extraordinare, regina Netrebko a cântat din nou după ce, în ultimele săptămâni, își oprise activitatea artistică din cauza unei pneumonii Covid. „La Scala este unul dintre cele mai dragi mie lăcașuri de artă din lume. Abia aștept să cânt în concert pentru prima dată acolo”, mărturisea Netrebko, ale cărei roluri extraordinare realizate la Milano includ Război și pace, Don Giovanni, Bohème, Ioana d'Arc și Traviata.

 

 

Soprana rusă Anna Netrebko. Foto: Hargreaves Julian

 

 

Museo teatrale/Muzeul Teatrului va avea parte, de asemenea, de o relansare cu o serie de concerte de cameră, întâlniri și prezentări editoriale. Acestea nu vor mai avea loc în superba Sală Esedra, ci în spațiile Ridotto, unde sunt așteptați câte 50 de spectatori, ce se vor putea așeza respectând normele de distanțare, conform prevederilor sanitare.

 

Astfel, în timp ce pregătirile pentru următoarea expoziție, din 5 noiembrie, sunt în curs, muzeul promovează o serie de concerte în colaborare cu asociația Musica con le Ali. Evenimentul de la începutul lunii viitoare, Va' pensiero — Il mito della Scala nella cronaca e nella critica/Va 'Pensiero - Mitul La Scala în cronici și în critică, va fi organizat în așteptarea celei de-a patruzecea aniversări a Premiului Abbiati. Expoziția este curatoriată de Pier Luigi Pizzi și își propune o reflecție asupra legăturilor pe care teatrul milanez le-a avut, de-a lungul timpului, cu literatura și jurnalismul.

 

Concertele realizate în colaborare cu Musica con le Ali au demarat în seara zilei de 12 octombrie, cu un trio de tineri interpreți ce va fi urmat, în 18 noiembrie, de recitalul pianistului Giovanni Bertolazzi, iar în data de 21 decembrie, de concertul violonistei Sara Zeneli, însoțite de Roberto Prosseda. O intensă activitate de prezentare de carte acompaniază aceste evenimente, curatoriată de Armando Torno și armonizată de interludii muzicale. Lansarea a avut loc în data de 19 octombrie, cu un volum de Scrisori ale familiei Mozart, la 250 de ani de la prima lor vizită la Milano.

 

×
Subiecte în articol: Anna Netrebko Teatro alla Scala