x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doliu în lumea muzicii. O celebră cântăreață a murit la 92 de ani

Doliu în lumea muzicii. O celebră cântăreață a murit la 92 de ani

05 Sep 2020   •   13:24
Doliu în lumea muzicii. O celebră cântăreață a murit la 92 de ani

Cântăreaţa şi actriţa belgiană Annie Cordy, interpretă a unor hituri  a murit vineri, la vârsta de 92 de ani, lângă Cannes, în sudul Franţei, transmite AFP. Ea a lansat mai multe hituri, printre care ''Tata Yoyo'' şi ''La bonne du curé''.

"A leşinat în jurul orei 18:00. Echipajul de prim-ajutor a sosit foarte repede, au încercat totul pentru a o salva. S-a stins din viață în câteva minute", a declarat nepoata ei Michele Lebon, care locuia cu aceasta.

Leonie Cooreman s-a născut la Laeken, Bruxelles, la 16 iunie 1928. "Franţa este ţara mea şi Belgia este patria mea", spunea artista.

A debutat în orchestre interpretând cântece americane, înainte de a fi angajată ca vedetă principală în spectacole de cabaret la "Boeuf sur le Toit" din Bruxelles, apoi la Paris la "Lido" în 1950, unde a devenit Annie Cordy.

De la operete, la comedii muzicale - "La Route fleurie" cu Georges Guétary şi Bourvil, "Visa pour l'amour" cu Luis Mariano, "Hello Dolly", trecând prin cântec, teatru, cinema şi filme de televiziune, Annie Cordy a fost foarte activă profesional. 

După ce a debutat cu Sacha Guitry ("Si Versailles m'ait conté", 1953), Annie a interpretat roluri dramatice în "Le Passager de la pluie" de Rene Clement, "Le Chat" (Pierre Granier-Deferre) şi "La Rupture" (Claude Chabrol).

În 2015, ea a jucat rolul unei bunici care a fugit de acasă, în "Les souvenirs", regizat de Jean-Paul Rouve. 

×
Subiecte în articol: annie cordy