x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doliu în lumea muzicii. Un cunoscut dirijor a murit din cauza infecției cu COVID-19

Doliu în lumea muzicii. Un cunoscut dirijor a murit din cauza infecției cu COVID-19

27 Iul 2020   •   13:15
Doliu în lumea muzicii. Un cunoscut dirijor a murit din cauza infecției cu COVID-19

Dirijorul Filarmonicii George Enescu, Camil Marinescu, a murit, astăzi, din cauza infectării cu COVID-19.  Vestea morții a fost dată de fratele său, printr-o postare pe Facebook. Acesta avea 56 de ani.

„Iubitul meu frate, Camil Marinescu. Din păcate, după o luptă de trei săptămâni cu virusul Covid-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi, la ora 6 a.m. Îmi cer scuze, dar nu pot să-mi exprim durerea sau să comunic. Dacă nu răspund la mesaje, vă rog frumos să mă scuzați. Dumnezeu să-l odihnească în pace! R.I.P”, a scris Ciprian Marinescu, pe Facebook.

De la 9 ani a învățat să cânte la fagot. A studiat la Academia de Muzică din București fagotul, compoziție, orchestrație și cor. 

În anul 1991 el a devenit dirijor permanent al operei din București. În 1993 a fost numit dirijor la Filarmonica de Stat din Iași. A fost invitat să conducă numeroase orchestre și case de operă din țară și străinătate.

„Filarmonica “George Enescu” isi exprima regretul fata de disparitia talentatului dirijor Camil Marinescu (1964-2020), colaborator remarcabil al institutiei noastre. Artistul a fost dirijor principal al Filarmonicii “George Enescu” in perioada 2012-2019”, a transmis instituția.

×